1. yle.fi
  2. Uutiset

Yrittäjä Mirja Lamberg kertoo, miltä tuntui irtisanoa työntekijä ensimmäistä kertaa: "En sairastanut koronaa, mutta sairastuin koronasta"

Irtisanomiset ja niistä aiheutuva paha olo ovat yleisiä pienissä työpaikoissa.

irtisanominen
Hyvinvointiyrittäjä kertoo miltä tuntui, kun joutui irtisanomaan työntekijän ensimmäistä kertaa
Hyvinvointiyrittäjä kertoo miltä tuntui, kun joutui irtisanomaan työntekijän ensimmäistä kertaa

Kehon ja mielen hyvinvointipalveluihin keskittyvässä Hyvinvointicenterissä johtajana ja jooganopettajana toimiva Mirja Lamberg havahtui keväällä ajautuneensa tilanteeseen, että liiketoiminta pysähtyi koronan myötä.

– Raha ei liikkunut, puhelimet eivät soineet eikä asiakkaita käynyt. Jotain piti tehdä ja aika äkkiä, Lamberg sanoo.

Usean unettoman yön jälkeen hänelle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin irtisanoa jo lomautettuna ollut yritysyhteisön asiakaspalvelija. Kun asiakkaat loppuivat, loppui myös asiakaspalvelu. Lamberg kertoo, miltä tuntui antaa potkut ensimmäisen kerran.

– Se oli 15-vuotisen yrittäjäurani hankalin ja kamalin tilanne. Juuri sen kaveruuden takia ja tietäen, että vien hänen työpaikkansa. En tiennyt mitä siitä hänelle seuraa. Se olo jatkui myös irtisanomisen jälkeen, Lamberg kertoo.

Hyvinvointicenterin johtaja Mirja Lamberg tyhjässä joogastudiossa.
Mirja Lamberg kertoo saaneensa apua pahaan oloon joogasta.Kasper Heimolehto / Yle

Poikkeusvuoden myötä uutiset lukuisista irtisanomisista ja monista yt-neuvotteluista eivät tulleet yllätyksenä. Moni esihenkilö löysikin itsensä tukalasta tilanteesta koronan iskettyä vasten kasvoja.

Varsinkin pienissä yrityksissä työnantajan ja työntekijöiden suhde voi olla kaverillinen. Se tekee irtisanomispäätöksestä entistä haastavamman.

Lamberg kertoo itkeneensä yhdessä irtisanotun työntekijän kanssa kahvikupin äärellä selostaen tälle, kuinka paha mieli hänellä on.

– Sanotaan, että on iso askel eteenpäin, kun pienyrittäjä palkkaa ensimmäisen työntekijän. Mutta kyllä se oli vielä vaikeampi paikka, kun joutui sen saman henkilön sanomaan irti, hän huokaisee.

Keho reagoi pahaan mieleen

Irtisanomispäätöksen tekeminen aiheutti Lambergille suuria fyysisiä ja henkisiä kipuja, ahdistusta ja tuskaa.

– Tuli sellainen olo, että en sairastanut koronaa mutta sairastuin koronasta.

Lamberg kertoo menettäneensä yöunensa ja vatsan olleen sekaisin.

Koronan aiheuttama pysähdys murskasi varmuuden tunteen. Hän kertoo vain maanneensa sohvalla saamatta mitään aikaiseksi. Taantumisesta aiheutunut tekemisen puute vei vähäisetkin voimavarat.

– Yritin kuluttaa ylimääräistä aikaa lenkkeilemällä. Mutta se aiheutti niin kovia kramppeja pohkeisiin, että ne eivät tuntuneet aukeavan edes hieronnassa. Kehoni reagoi siihen, miten paha mieli minulla oli. Tein mitä tein, mutta asiat eivät edenneet mihinkään, toiminnan ihmiseksi itseään kuvaileva Lamberg muistelee.

Keskusteluyhteyden vaaliminen tärkeää

Pienyritysten irtisanomiset eivät usein nouse esille suurten yritysten tavoin, koska alle 20 henkilön työpaikoissa ei menetellä yt-neuvotteluperiaatteella.

Yhden henkilön irtisanomiset ovat silti tuttuja yrittäjämaailmassa. Pelkästään Porissa puhutaan sadoista.

– Irtisanominen ottaa aina koville. Tiedän ihmisiä, jotka ovat olleet kuukausia tai jopa vuoden nostamatta palkkaa itselleen, koska ovat odottaneet sitä parempaa hetkeä, kertoo Porin yrittäjien hallituksen jäsen Jari Taimi.

Jari Taimi Porin yrittäjistä Hyvinvointicenterin tiloissa.
Jari Taimin mukaan pienen yrityksen etu ja haitta on se, että työnantajasta ja työntekijästä tulee kavereita.Kasper Heimolehto / Yle

Taimi muistaa tapauksia, joissa yrittäjä on taannut työntekijän lainoja sekä yrittäjän, joka joutui irtisanomaan vaimonsa kirjanpidon ulkoistamisen myötä. Tällaisissa tilanteissa korostuu hyvän keskusteluyhteyden tärkeys.

– Irtisanomisen jälkeen voi tulla tunne, että teinkö oikein. Se täytyy myös keskustella muiden työntekijöiden kanssa. Kukaan ei palkkaa työntekijää vain siitä syystä, että saisi tämän myöhemmin irtisanoa, Taimi huomauttaa.

Pomon rooli häilyvä, kunnes ikävyydet alkavat

Asiakaspalvelijan irtisanominen johti Mirja Lambergin arjessa siihen, että työt kasaantuivat entistä enemmän omalle kontolle.

– Hänen työnsä vapautti minua tekemään enemmän kaikkea muuta yrityksen toiminnan eteen.

Tällä hetkellä Mirja Lambergin alaisuudessa työskentelee kolme palkollista ohjaajaa sekä 13 yrittäjää. Hän uskoo irtisanomisen olleen niin vaikeaa juuri yhteisöllisyyden vuoksi.

Hyvinvointicenterin johtaja Mirja Lamberg tiskin takana odottamassa asiakkaita.
Irtisanomisen myötä, Mirja Lamberg joutui itse ottamaan enemmän vastuuta myös asiakaspalvelusta.Kasper Heimolehto / Yle

– Olemme paljon tekemisissä, jolloin suhde työntekijöihin muodostuu kaverisuhteeksi. Siksi kaverin irtisanominen ja hänelle mielipahan tuottaminen on paha paikka.

Pomon rooli on häilyvä, kunnes vastaan tulee ikäviä asioita.

– Se on luonteellani tosi haastavaa ja aiheuttaa unettomuutta ja fyysistä kipua kehoon, Lamberg sanoo.

Toive yhteistyön jatkumisesta säilyy

Vaikka potkujen antaminen oli kova paikka Mirja Lambergille, on hän onnellinen, että välit irtisanottuun ovat pysyneet hyvinä.

– Hän käy täällä meillä edelleen. Samalla on säilynyt toive tulevaisuuteen, että ehkä tässä vielä jatketaan yhteistyötä.

Koronatilanne vaihtelee ja on mahdollista, että samaan tilanteeseen joudutaan jatkossakin. Kokeeko Lamberg nyt olevansa kovempi?

– En. Uskon, että se tulee joka kerta olemaan yhtä hankalaa ja toivottavasti siihen ei joudu uudestaan. Vaikka meillä olisi enemmän palkallisia, niin irtisanominen pienissä yrityksissä tulee aina olemaan henkilökohtainen tilanne, Lamberg sanoo.

Keskustele aiheesta Yle Tunnuksella. Kommentointimahdollisuus sulkeutuu 15.10. kello 23.

Lue lisää:

Mika Rautiaiselta lähtee tehdas alta jo toista kertaa – paperityöläisten palkka on muhkea, mutta tulevaisuus synkkä

"Monikaan työporukastamme ei osannut ajatella, että koko tehdas suljettaisiin" – työpaikkansa menettävä Marko Ahonen on huolissaan enemmän työkavereistaan kuin omasta tulevaisuudestaan

Lue seuraavaksi