Hyppää sisältöön

Ensimmäinen askel Raksilan suuntaan otettu Oulun yliopiston muuttosuunnitelmissa – yhdyskuntalautakunta näytti hankkeelle vihreää valoa

Oulun yliopisto haki suunnitteluvarausta Arinan ja Keskon kanssa, ja lautakunta sen hyväksyi. Asia menee kaupunginhallitukseen.

Oulun yliopisto toi ilmi muuttosuunnitelmansa Linnanmaalta Raksilaan jo viime keväänä. Arkistokuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun yliopiston kaavailtu muutto Raksilaan on ollut esillä Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnassa tiistaina.

Lautakunta hyväksyi osaltaan yliopiston suunnitteluvarauksen kaavoitusalueelle, johon olisi tulossa myös vähittäistavarakaupan eli Arinan ja Keskon toimintoja. Arina ja Kesko ovat olleet yhdessä Oulun yliopiston kanssa esittämässä tällaista muutosta Oulun Raksilan nykyisen marketalueen kaavoitussuunnitelmiin.

Päätösesitys hyväksyttiin äänin 11–2. Yksi lautakunnan jäsen, SDP:n Sari Halonen jätti eriävän mielipiteen päätöksestä. Asia menee seuraavaksi Oulun kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Oulun yliopiston on toimitettava kaupungille ensi maaliskuuhun mennessä tiedot muun muassa siirtyvistä toiminnoista logistiikkatarpeineen. Lisäksi suunnitelmat on sovitettava yhteen kaupan vastaavien tilallisten ja toiminnallisten ratkaisujen kanssa.

Tonttien maanvuokrasopimusten jatko tuodaan erillisenä asiana yhdyskuntalautakunnan päätettäväksi jo tänä vuonna.

Oulun yliopiston muuttoasia on tulossa kaupunginvaltuuston kiireelliseen käsittelyyn mahdollisesti jo marraskuussa. Kaikkiaan 18 valtuutettua on vaatinut käsittelyä, jotta kaupunki selvittäisi muuttohankkeen vaikutukset esimerkiksi sen talouteen, ympäristöön, yrityksiin, asukkaisiin ja kaupunkikehitykseen.

Lisää aiheesta:

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.