1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi varoittaa varastetuista klapikoneista ja traktoreista

Edullisen hinnan tai kiireen pitäisi soittaa hälytyskelloja ostajassa.

omaisuusrikokset
Läheltä
Yle

Poliisi varoittaa ostamasta varastettuja työkoneita. Jos työkone on tarjolla huomattavan edullisesti tai myyjällä on kiire laitteen myymisessä, hälytyskellojen tulisi soida, Sisä-Suomen poliisi tiedottaa.

Sisä-Suomen poliisilla on tutkinut viime vuoden aikana tapauksia, joissa on myyty varastettuja traktoreita, klapikoneita, perävaunuja ja muita työkoneita. Laitteet on myyty edelleen huomattavan edulliseen hintaan.

Ostaja menettää tuotteen lisäksi usein rahansa. Tämän lisäksi ostaja voi syyllistyä myös kätkemisrikokseen.

Ostoaikeissa olevan kannattaa poliisin mukaan tarkistaa, että laitetta myy sen oikea omistaja.

– Pyydä laitteesta lisätietoja, teknisiä tarkennuksia ja kuvia tietystä yksityiskohdasta. Tarjoudu vähintään katsomaan laitetta paikan päälle, äläkä missään tapauksessa maksa tuntemattomalle kauppasummaa näkemättä ensin kaupan kohdetta. Ei edes käsirahaa. Yritä myös selvittää myyjän tietoja nimen ja puhelinnumeron kautta, ja jos laitteessa on rekisteri-, sarja- tai runkonumero, selvitä laitteen omistajuus rekisteritietojen kautta, poliisi neuvoo.

Nokian poliisi kertoo varastetun klapikoneen löytyneen 24. syyskuuta erään yrityksen pihalta. Laite on ilmeisesti anastettu ja varastoitu yrityksen pihalle, jotta se voitaisiin sieltä myydä ostajalle.

Laitteelle ei ole vielä löytynyt alkuperäistä omistajaa.. Mikäli joku havaitsee klapikoneensa varastetuksi, voi ottaa yhteyttä Nokian poliisiin.

Lue seuraavaksi