1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tuulienergia

Ilmatar ryhtyy rakentamaan tuulivoimaloita Lounais-Hämeeseen ensi vuoden alussa

Humppila-Urjala tuulivoima-alue hajauttaa Ilmattaren tuulivoimatuotantoa.

Ilmatar pyrkii rakentamaan voimaloita eri puolille maata. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Tuulivoimayhtiö Ilmatar ryhtyy rakentamaan tuulivoima-aluetta Humppilan ja Urjalan rajan tuntumaan vuodenvaihteessa. Tuulivoimaloista kolme tulee Humppilan puolelle ja niin ikään kolme rakennetaan Urjalaan.

Lainvoimainen lupa on yhteensä kuuteen voimalaan. Rakennustyöt käynnistyvät molempien kuntien alueilla suunnilleen samaan aikaan. Voimaloiden pyyhkäisykorkeus tulee olemaan 210 metriä.

Ilmattarelle Lounais-Hämeen tuulivoima-alue on suhteellisen pieni. Ilmatar Energy rakennuttaa parhaillaan yli 40 voimalan aluetta Kajaaniin. Ilmatar Energyn toimitusjohtaja Erkka Saario kertoo, että yhtiö pyrkii hajauttamaan tuulivoimatuotantoaan eri puolille maata.

– Paletissa Humppila-Urjala on pienehkö. Sen merkitys on olla osana tuulivoima-alueiden ketjua. Tuotannolle on hyvästä, että tuulivoima-alueita sijaitsee vähän eri paikoissa kuin länsirannikolla. Tämä puisto tuo tullessaan tuulivoimatuotannon hajauttamista.

Ilmatar osti Humppilan-Urjalan tuulivoimapuiston rakentamisoikeuden Voimamylly Oy:ltä vuosi sitten. Puisto rakentuu yksityisten maanomistajien maille valtateiden kaksi ja yhdeksän koillispuolelle.

Toinen tuulivoimayhtiö, Megatuuli, rakentaa parhaillaan uusia voimaloita Ypäjälle ja Humppilaan.