1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampere saa uuden kipeästi kaivatun tekojään Sorsapuistoon

Kenttä on viimeistelyvaiheessa, ja talvella pitäisi päästä jo luistelemaan.

Tekojää
Sorsapuiston tekojääradan pohja
Tampereen Sorsapuistoon tulee iso tekojää. Matias Väänänen / Yle

Tampereen Sorsapuistossa pääsee tänä talvena luistelemaan tekojäällä. Työmaalla on vierähtänyt reilu vuosi ja kenttä on viimeistelyvaiheessa.

Tamperelaisten ulkoliikuntamahdollisuuksiin tulee samalla selvä parannus.

Uusi tekojäärata soveltuu muun muassa jääpallon pelaamiseen ja pikaluisteluun. Lähelle tulee myös jääkiekkokaukalo. Kesäaikana Sorsapuiston kenttä muuntautuu monenlaisen liikunnan alueeksi.

Tamperelaisten on tarkoitus päästä harrastamaan talvilajeja putkien päällä heti säiden salliessa. Kesäaikana Sorsapuiston kentällä tullaan jatkossa pelaamaan esimerkiksi koripalloa, salibandya tai pöytätennistä. Työmaalla eniten aikaa vei vanhan painopenkan purkaminen, mutta muut työt ovat edenneet ripeästi, sanoo työmaapäällikkö Juha Leppänen Tampereen Infrasta.

JUHA LEPPÄNEN, työmaapäällikkö, Tampereen infra
Työmaapäällikkö Juha Leppänen Tampereen Infrasta kertoo, että eniten aikaa vei painopenkan purkaminen. Sorsapuiston kentällä oli painopenkka pienentämässä riskiä mahdollisille painumille. Matias Väänänen / Yle

Kentän pohjana on käytetty Sulkavuoren keskuspuhdistamon rakennustyömaan louhetta.

Jäädytyskontti saapuu Sorsapuistoon piakkoin, ja tamperelaisten on tarkoitus päästä harrastamaan talvilajeja putkien päällä heti säiden salliessa. Tampereen kaupungin liikuntapäällikön Mikko Heinosen mukaan jäädytyshommiin lähdetään heti, kun lämpötila lähentelee nollaa ja luvassa on pidempi kylmä jakso.

– Alue on iso ja meillä ja meidän henkilökunnalla on paljon opittavaa, että saadaan kaikki kuntoon ja jää tähän tulee.

Kylmäkoneita hoitaa Heinosen mukaan sama henkilökunta, joka hoitaa jäähallia. Kentänhoitajat on Sorsapuistossa erikseen.

Sorsapuiston tekojääradan pohja
Sorsapuistossa luistellaan ensi talvena. Matias Väänänen / Yle
Lue seuraavaksi