1. yle.fi
  2. Uutiset

Liedon keskuskoulun sisäilmatutkimus valmistuu ensi viikolla – syyslomaviikolla tehty pieniä korjauksia

Liedon keskuskoulun sisäilmatutkimus alkoi elokuussa.

sisäilmaongelmat
Langinkosken koulun äidinkielen oppitunti.
Kuvituskuva. Kuva ei liity uutiseen.Antro Valo / Yle

Liedon keskuskoulun sisäilmatutkimus valmistuu ensi viikolla.

Keskuskoululla on tehty tällä viikolla pieniä korjauksia ja tiivistyksiä sisäilmaongelmiin liittyen. Teknisten palvelujen toimialajohtaja Anne Ahtiaisen mukaan tutkimuksen valmistumisen jälkeen arvioidaan rakennuksen isompi korjaustarve.

– Syyslomaviikolla on tehty tiivistyksiä ja esimerkiksi keittiön ilmanvaihtokanaviin kuitulähteiden kapselointia. Isompia korjaustöitä ei viikossa ehdi tehdä. Koululla on jo ilmanpuhdistimia käytössä, joilla yritetään helpottaa tämän hetken tilannetta.

Sisäilmatutkimukseen liittyen tehdään vielä huoneilmatutkimuksia.

Väistötiloja kartoitetaan

Ahtiaisen mukaan Lieto kartoittaa parhaillaan myös väistötilatarpeita. Liedon keskuskoulun oppilaille tarvitaan väistötiloja arviolta puolen vuoden kuluttua.

– Päätöksiä ei ole väistötiloihin siirtymisestä tehty, koska väistötilatarpeet selviävät vasta kun lopulliset päätökset koulun kohtalosta on tehty. Keskuskoulun peruskorjauksen kustannusarviotyö on aloitettu samalla, kun laskemme uuden koulun kustannuksia. Lisäksi nyt on kartoitettu pienempiä korjaustarpeita ja väistötilatarpeita.

Ahtiaisen mukaan väistötiloja tarvitaan joka tapauksessa.

– Jos Liedon keskuskoulu peruskorjataan laajasti, niin oppilaat tarvitsevat ainakin osittain korjauksen aikana väistötiloja. Jos taas päädytään uuden koulun rakentamiseen, niin siinäkin tapauksessa tarvitaan väistötiloja, kunnes uusi koulu on valmis. Selvitämme myös sitä, mitä maksaisi nykyisen koulun tarvitsemat korjaukset siten, että niitä voitaisiin käyttää väistötiloina.

Väistötilojen osalta on tehty markkinakartoitusta, jotta asiassa voidaan edetä heti päätösten jälkeen.

– Oletus on, että väistötilat olisivat käytössä osittain jo puolen vuoden kuluttua.

Liedon keskuskoulun sisäilmatyöryhmä aloittaa työnsä ensi viikolla.

Lue seuraavaksi