1. yle.fi
  2. Uutiset

Hävikkiruuan määrä väheni porilaiskouluissa

Oppilaat onnistuivat vähentämään roskiin päätyvän ruuan määrää syyskuussa vietetyn hävikkiviikon aikana.

ruokahävikki
Kouluruokailua ala-asteen koululla.
Oppilaat heittivät roskiin keskimäärin 7,4 grammaa ruokaa.Ronnie Holmberg / Yle

Porilaiskoulut onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä valtakunnallisella hävikkiviikolla. Oppilaiden lautasilta roskiin heittämä ruuan määrä punnittiin syyskuussa viikon ajan päivittäin. Tavoitteena oli, että roskiin heitettäisiin alle kymmenen grammaa ruokaa per oppilas.

Tavoite saavutettiin, sillä roskiin päätyi keskimäärin 7,4 grammaa per oppilas. Viime vuonna määrä oli 7,5 grammaa.

Koko viikon aikana punnittiin 290 kiloa lautasjätettä ja lautasista laskettiin 39 374 ruokailijaa, kertoo projektikoordinaattori Outi Aalto Porin kapungin tiedotteessa.

Hävikin määrä on vähentynyt vuosittain siitä lähtien, kun Pori alkoi ottaa osaa hävikkiviikkoon vuonna 2017.

Hävikkiviikon tarkoituksena on nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä.

Lue seuraavaksi