Oikeuskanslerinvirasto tutkii Lounais-Suomen aluehallintoviraston toimintaa Avarnin työsuojelukiistassa

Aluehallintovirasto selvitti Avarnin työpaikkakiusaamisepäilyjä kaksi vuotta sitten.

Avarn on Suomen suurimpia turvallisuusalan yrityksiä, sillä on 4000 työntekijää. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Oikeuskanslerinvirasto tutkii Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluvastuualueen toimintaa.

Virastoon tehdyssä kantelussa pyydetään selvittämään, onko aluehallintovirasto menetellyt virheellisesti käsitellessään turvallisuusalan yritys Avarn Securitya koskevaa työsuojeluasiaa.

Aluehallintovirasto tutki Avarnissa epäiltyjä työpaikkakiusaamistapauksia kaksi vuotta sitten. Avarn kiisti työpaikkakiusaamiset, mutta aluehallintovirasto oli toista mieltä. Avarnille asetettiin velvoite ryhtyä toimenpiteisiin työntekijöiden epäasiallisen kohtelun poistamiseksi.

Oikeuskanslerinvirastoon tehdyssä kantelussa epäillään, että Avarnille asetettujen toimenpiteiden suorittamista ei ole Avissa valvottu riittävästi.

Irtisanominen kostona?

Oikeuskanslerinvirastoon kantelun tehneet mies ja nainen ovat Avarnin entisiä työntekijöitä. Heidät irtisanottiin Turun toimipisteeltä kaksi kuukautta sitten.

Kyseessä ovat myös samat henkilöt, jotka tekivät alunperin aluehallintovirastoon ilmoituksen Avarnissa tapahtuneesta työpaikkakiusaamisesta.

– Irtisanominen oli kosto aluehallintovirastoon tehdystä valvontapyynnöstä, sanoo toinen kantelija Ylelle.

Hän ei halua kommentoida asiaa enempää.

Avarn Security (siirryt toiseen palveluun)on Suomen suurimpia turvallisuusalan yrityksiä. Sillä on 4000 työntekijää ja 20 toimipistettä. Kantelijat ovat pyytäneet tutkimaan myös onko Avin ja Avarnin välillä ollut läheisiä liike- tai henkilösuhteita.

Aluehallintoviraston pitää vastata oikeuskanslerinviraston lähettämään selvityspyyntöön marraskuun 13. päivään mennessä.

Lue lisää: