1. yle.fi
  2. Uutiset

Uudet kaistat Vaasan ja Laihian välille rakennetaan nykyisen tien rinnalle

ELY-keskus on aloittamassa tiehankkeen yleissuunnittelua. Eritasoliittymä rakennetaan suunnitelman mukaan Rudon kohdalle.

valtatiet
Ilmakuva Laihian uusista teistä
Vaasan ja Laihian välisen tien nelikaistaistaminen on vielä vuosien päässä. Valtateiden 3 ja 18 parannustöitä tehtiin Laihialla lähes neljä vuotta.Jarkko Heikkinen/Yle

Vaasan ja Laihian välisen tien nelikaistaistaminen tullaan toteuttamaan rakentamalla uudet kaistat nykyisen valtatie kolmen rinnalle.

ELY-keskus on aloittamassa tiehankkeen yleissuunnittelua. YVA-menettely on valmistunut ja sen yhteydessä tarkasteltiin uudistettavalle tielle vaihtoehtoisia reitteja. Niissä tielinjaus olisi kulkenut nykyisen kolmostien länsipuolella peltomaiseman ja metsän rajamailla.

ELY-keskus totesi kuitenkin rakentamisen nykyisen tien yhteyteen taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi. Lisäksi näin nelikaistaistamista voitaisiin toteuttaa vaiheittain rakentamalla tielle ensin ohituskaistoja.

Vaasan ja Laihian välillä on vilkas työmatkaliikenne, joka ruuhkauttaa tietä ja tekee sille liittymisestä hankalaa. Eritasoliittymä rakennetaan suunnitelman mukaan Rudon kohdalle.

Yleissuunnitelma on tarkoitus saada valmiiksi ja nähtäville ensi keväänä. ELY-keskuksen tavoitteena on järjestää yleisötilaisuus tammi-helmikuussa.

Varsinaiseen tiesuunnitteluun tarvitaan vielä erillinen rahoituspäätös, kuten myös tien rakentamiseen.

YVA-menettely kesti noin puolitoista vuotta.

Lue seuraavaksi