1. yle.fi
  2. Uutiset

Suvi Innilästä Naantalin Musiikkijuhlien uusi toimitusjohtaja – Tiina Tunturi jatkaa asiantuntijana ennen eläkkeelle siirtymistään

Innilä on toiminut aiemmin muun muassa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmajohtajana Turussa.

Naantali
Musiikkijuhlien uusi toimitusjohtaja Suvi Innilä sisätiloissa.
Suvi Innilä on monipuolinen kulttuurialan ammattilainen. Anna Liukas

Kamarimusiikkiin keskittyvälle Naantalin Musiikijuhlille on valittu uusi toimitusjohtaja. Musiikkijuhlasäätiön hallitus nimesi tehtävään filosofian maisteri Suvi Innilän. Hän aloittaa työnsä marraskuun alussa.

Musiikkijuhlien toimitusjohtajana yli 20 vuotta toiminut Tiina Tunturi jatkaa asiantuntijana marraskuun ajan ennen kuin hän jää eläkkeelle.

– Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkifestivaaleista. On ilo ja kunnia päästä viemään tätä suurta tarinaa osaltani eteenpäin.

– Musiikkijuhlien pitkäaikainen toimitusjohtaja Tiina Tunturi on tehnyt upeaa työtä, jota on innostavaa päästä jatkamaan. Odotan suurella kunnioituksella yhteistyötä festivaalin perustajan ja taiteellisen johtajan Arto Noraksen kanssa sekä yhteistyön kehittämistä nykyisten ja uusien kumppanien kanssa, kertoo Suvi Innilä tiedotteessa.

Innilä on toiminut aiemmin muun muassa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmajohtajana Turussa ja Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmapäällikkönä. Viimeksi hän on toiminut yrittäjänä.

Naantalin Musiikkijuhlat on tullut Innilälle tutuksi jo pienestä pitäen.

– Osallistuin pienenä viulistina, ensimmäisen kerran 10-vuotiaana, Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetyille musiikkileireille, joten suhteemme on jo pitkä.

Vaikka tapahtuma- ja kulttuurialoilla eletään koronan takia erityisen kovia aikoja, Innilä katsoo luottavaisesti tulevaan ja uskoo, että elävän musiikin kokemisen merkitys ja tarve ovat viime kuukausina vain kasvaneet.

Naantalin Musiikkijuhlat perustettiin 1980 sellisti Arto Noraksen aloitteesta. Festivaali vietti viime vuonna 40-vuotisjuhlaansa. Ensi vuonna konsertit järjestetään 8. – 19. kesäkuuta.

Lue lisää:

Naantalin musiikkijuhlat siirtyy ensi vuoteen

Lue seuraavaksi