Hyppää sisältöön

Taksilainsäädäntöön esitetään muutoksia: Hinnat selkeämmiksi, kuljettajakoetta täsmennetään ja valaistu taksikyltti pakolliseksi

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että taksitoiminnassa havaittuja epäkohtia on korjattava.

Taksivalaisimesta tulisi esityksen mukaan pakollinen. Kuva: Silja Viitala / Yle

Hallitus esittää useita muutoksia taksiliikennettä koskevaan lainsäädäntöön. Muutoksia esitetään liikennepalvelulakiin, ajoneuvolakiin ja tieliikennelakiin. Hallitus antoi esityksensä eduskunnalle tänään.

Esityksessä on yhtenäistetty kyytien hinnoittelua koskevia velvoitteita. Näin matkustajalla olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet arvioida taksimatkan hintaa.

Liikennepalvelulaissa määriteltäisiin kaikista taksikyydeistä verovalvontaa varten kerättävät tiedot. Ne olisi kerättävä taksamittarin tai muun lain mukaisen laitteen avulla.

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa kerrotaan myös, että kuljettajien koetta täsmennetään siten, että pystytään entistä tarkemmin arvioimaan alalle tulevien kuljettajien perusosaamista ja kykyä toimia erilaisten asiakasryhmien kanssa. Koevilpistä seuraisi kokeen keskeytys. Vilpin jälkeen koetta voisi yrittää uudestaan puolen vuoden kuluttua.

Taksivalaisin tulisi pakolliseksi, tiedotteessa mainitaan.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että taksitoiminnassa havaittuja epäkohtia on korjattava. Niitä on huomattu esimerkiksi turvallisuudessa, harmaan talouden torjunnassa, hinnoittelun läpinäkyvyydessä ja taksien saatavuudessa.

Muutosten on suunniteltu tulevan voimaan pääsääntöisesti ensi vuoden alussa.

Juttua täsmennetty 15.10. klo 19.02 kuljettajakokeen osalta.

Lue myös:

.
.