1. yle.fi
  2. Uutiset

Oululaiseen koripalloiluun haetaan nostetta uudesta seurasta ja yhteistyöstä

Miesten edustusjoukkueesta vastaa jatkossa Oulu Basketball, ja perinteinen ONMKY keskittyy junioreihin ja harrastajiin.

koripallo
Koripallo, kuvituskuva
Oululaisessa koripalloilussa puhaltavat uudet tuulet. Kilpailu- ja harrastustoiminta on jaettu perinteisen ONMKY:n ja miesten ykkössarjassa pelaavan Oulu Basketball -seuran kesken. Myös juniori- ja nuorisovalmennusta kehitetään tuntuvasti. Kuvituskuva.Tomi Hänninen / Yle

Oululaiseen koripalloiluun haetaan uutta nostetta uudenlaisesta yhteistyöstä.

Miesten edustusjoukkue pelaa jatkossa ykkössarjassa nimellä Oulu Basketball, mutta Oulun NMKY on edelleen vahvasti toiminnassa mukana. Perinteikäs ONMKY eli oululaisittain Ynni vastaa muun muassa junioritoiminnasta ja harrasteliikunnasta.

Oulu Basketball puolestaan keskittyy kilpaurheiluun ja uuteen koripalloakatemiaan, jonka tavoitteena on helpottaa omien junioreiden nousua valtakunnallisiin sarjoihin, kertoo urheilutoimenjohtaja Juha Valkama.

– Tässä on muutama vuosi mietitty, että miten junioreiden reittiä edustuskoripalloiluun saataisiin helpotettua. Nyt tätä aikuis- ja juniorikoripalloilun eroa tasoitetaan uudella akatemialla.

Juniori- ja nuorisotoimintaa kehitetään Oulussa muutoinkin, kun ONMKY:n nuorisopäälliköksi on palkattu Suomen mestari ja maajoukkuepelaaja sekä seuravalmentajana menestynyt Lars Ekström.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi