1. yle.fi
  2. Uutiset

Pandemiaryhmä jatkaa etätyön ja toisen asteen etäopetuksen suosituksia Kanta-Hämeessä

Suosituksia jatketaan seuraavan kolmen viikon ajaksi, 8. marraskuuta asti.

koronavirus
Ikkunassa on etätyötilasta kertova kyltti.
Antti Kettumäki / Yle

Kanta-Hämeen maakunnallinen pandemiaryhmä on päättänyt jatkaa maakunnan etätyösuositusta ja toisen asteen oppilaitosten etäopetussuositusta jatkuviksi seuraavat kolme viikkoa eli viikot 43-45. Suositus on voimassa siis 8. marraskuuta saakka. Seuraava arvio jatkosta tehdään koronavirusepidemiatilanteen perusteella viikolla 44.

Koko maakuntaa koskee etätyösuositus kaikissa niissä toimissa ja töissä, joissa se on mahdollista.

Asiakaspalvelutyössä, jossa etätyö ei ole mahdollinen, suositellaan kiihtymisvaiheessa maskin käyttöä työpäivän aikana. Jos maskinkäyttö ei ole mahdollista, se voidaan korvata kasvot peittävällä visiirillä. Molempien ollessa mahdottomia, on hyvä pyrkiä säilyttämään yli kahden metrin turvaetäisyys.

Toisen asteen oppilaitoksille suositellaan etäopetuksen jatkamista 8. marraskuuta asti. Ammatillisten oppilaitoksissa tai muissa toisen asteen oppilaitoksissa, joissa opiskelijan oppiminen perustuu lähiopetukseen eikä ole siirrettävissä etäopiskeluksi, suositellaan mahdollisuuksien mukaan porrastettua pienryhmäopetusta.

Kanta-Häme on tällä hetkellä selkeästi koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa. Valtioneuvosto kertoi tänään alueellisen päätöksenteon työkalupakiksi annetuista suosituksista. Maakunnan ns. koronanyrkki arvioi ja valmistelee näitä huomenna perjantaina. Maakunnan pandemiaryhmä käsittelee asiaa viimeistään seuraavassa kokouksessaan 22. lokakuuta.

Lue myös:

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä toivoo, että koronasuositukset otetaan vakavasti – "Meidän tarkoituksena ei ole levittää hysteriaa"

Lue seuraavaksi