1. yle.fi
  2. Uutiset

Tavastian ammattiopisto ja lukiot pysyvät etäopetuksessa – Vanajaveden Opisto jatkaa entiseen tapaan

Etäopetus jatkuu 8. marraskuuta asti.

etäopetus
Kaurialan lukio
Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen harmittelee etäopetuksen pitkittymistä.Nina Keski-Korpela / Yle

Koulutuskuntayhtymä Tavastian toisen asteen oppilaitokset jatkavat etäopetuksessa 8. marraskuuta saakka. Maakunnan pandemiaryhmä on päätöksessään 15. lokakuuta päätynyt suosittelemaan etäopetuksen jatkamista siihen saakka.

Koulutuskuntayhtymä Tavastian toisen asteen oppilaitoksia ovat Parolan lukio, Hämeenlinnan lyseon lukio ja sen aikuislukio, Kaurialan lukio, Lammin lukio sekä Ammattiopisto Tavastia.

Suosituksen mukaan oppilaitoksissa voidaan siirtyä osittain myös porrastettuun pienryhmäopetukseen. Tämä koskee Tavastiassa tilannetta, jossa etäopetus ei ole mahdollista tai opetuksen tavoitteita ei saavutettaisi ilman pienryhmäopetusta.

Tavastiassa pienryhmän enimmäiskoko on kymmenen opiskelijaa. Porrastettu pienryhmäopetus on mahdollista opiskelijoille koulutuspäällikön tai rehtorin päätöksellä. Lähiopetuksessa turvavälit huomioidaan erityisen tarkkaan, ja kasvomaskien käyttäminen on välttämätöntä, kerrotaan Tavastian tiedotteessa.

Etäopetuksessa haasteita

Kaurialan lukion rehtori Tuomo Iltanen harmittelee Tavastian tiedotteessa etäopetuksen pitkittymistä. Kaurialan lukiossa ei ole todettu yhtään koronatartuntaa.

– Hyväksymme suosituksen ja sen mukaan toimitaan, mutta haluamme tuoda esiin sen, että etäopetuksessa on paljon haasteita, vaikka se onkin saatu toimimaan tilanteeseen nähden hyvin. Etäopetus kuormittaa valtavasti sekä opettajia että opiskelijoita, Iltanen kertoo tiedotteessa.

Yläkouluissa koulua jatketaan edelleen lähiopetuksena.

Muu kuin opetushenkilöstö, esimerkiksi opiskelijapalveluiden ja opintotoimiston henkilöstö, työskentelee Tavastiassa pääsääntöisesti etänä.

Vanaja Koulutus Oy:n koulutukset toteutetaan normaalisti noudattaen annettuja suosituksia turvaväleistä, maskien käytöstä ja käsihygieniasta.

Vanajaveden Opisto jatkaa toimintaansa normaalisti. Opiston toiminnassa ryhmäkoot on pienennetty tilojen mukaisiksi, maskinkäyttösuositus on annettu ja turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehditaan.

Lue myös:

Riihimäen lukio etäopetuksessa ensi viikon loppuun

Pandemiaryhmä jatkaa etätyön ja toisen asteen etäopetuksen suosituksia Kanta-Hämeessä

Lue seuraavaksi