1. yle.fi
  2. Uutiset

Vanha koulurakennus tuhoutui tulipalossa Helsingin Vuosaaressa

Pelastuslaitos tiedotti ennen aamuseitsemää, että palon loppuraivaukset ja sammutus ovat käynnissä. 

tulipalot
112 numero paloauton kyljessä
Antti Kolppo / Yle

Helsingin Vuosaaressa on syttynyt palamaan vanha koulurakennus, kertoi Helsingin pelastuslaitos Twitterissä perjantaina aamuyöllä. Pelastuslaitos arvioi puoli neljän jälkeen, että sammutustöihin menee useampi tunti.

– Vanha koulu palaa käytännössä kokonaan. Joudutaan purkamaan kattoa pois. Tämä on ollut täyden palamisen vaiheessa silloin kun on saavuttu paikalle, kertoo STT:lle päivystävä palomestari Juuso Punnonen.

Palosta ei ollut leviämisvaaraa ympäristöön, eikä henkilövahinkoja ollut pelastuslaitoksen tiedossa. Rakennuksen sisälle ei kuitenkaan sammutustöiden alkuvaiheessa päästy. Rakennus on ollut tyhjillään ja on palanut jo aiemminkin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta puoli kolmen jälkeen yöllä. Ilmoituksen teki lähialueen asukas, joka näki liekit metsän läpi. Palon alkusyy ei ole vielä tiedossa.

Pelastuslaitos tiedotti ennen aamuseitsemää, että palon loppuraivaukset ja sammutus ovat käynnissä.

Tuhoutunut koulu oli alueen vanhin säilynyt koulurakennus. Koulurakennuksen purkamista vastustettiin (siirryt toiseen palveluun) muutama vuosi sitten, ja siitä toivottiin pari vuotta sitten asukastaloa (siirryt toiseen palveluun) esimerkiksi kerhojen toimintaan.

Lue seuraavaksi