1. yle.fi
  2. Uutiset

Teatrian lokakuun keikat perutaan Oulussa ja Torniossa

Taustalla on muun muassa presidentti Sauli Niinistön kehotus kolmen viikon skarppaukseen koronaviruksen torjumisessa.

koronavirus
Marco Järvenpää
Teatrian promoottori Marco Järvenpää kertoo, että päätös tehtiin yhdessä artisiten ja heidän taustaorganisaatiodensa kanssa. Arkistokuva.Iita Pirttikoski / Yle

Oulussa Club Teatria peruu kaikki lokakuussa jäljellä olevat keikat ehkäistäkseen koronaviruksen leviämistä. Päätös koskee myös Tornion keikkapaikkaa. Lokakuulle sijoitetut artistit on siirretty esiintymään ensi keväälle.

Teatrian promoottori Marco Järvenpään mukaan artistit ja heidän taustaorganisaationsa ovat hyväksyneet päätöksen, ja asiasta on juteltu terveysviranomaisten kanssa.

Päätöksen taustalla on Helsingin yliopiston immunologian professori Seppo Meren hiljattain antama kehotus kolmen viikon skarppauksesta koronaviruksen torjumiseksi, jonka muun muassa presidentti Sauli Niinistökin twiittasi

Marraskuussa keikkoja järjestetään taas normaalisti, mikäli alaa kohtaan asetetut rajoitukset ja vaatimukset pysyvät ennallaan.

Lisätty 16.10. kello 9.01 taustaa presidentin vetoomuksesta skarpata kolmen viikon ajan. Kehotus oli alun perin lähtöisin immunologian professori Seppo Mereltä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi