1. yle.fi
  2. Uutiset

Elisa pelkää talouden voimakasta hidastumista koronan vuoksi

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto ja liikevaihto pysyivät lähes ennallaan.

Elisa
Elisa logo.
Elisa aikoo olla Pohjoismaiden ensimmäinen hiilineutraali teleoperaattori.Henrietta Hassinen / Yle

Teleyhtiö Elisan vertailukelpoinen liikevoitto ja liikevaihto pysyivät liki ennallaan heinä–syyskuussa verrattuna vuoden takaiseen.

Vertailukelpoinen liikevoitto putosi 112 miljoonaan euroon viime vuoden 113 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi 468 miljoonaan euroon viime vuoden 465 miljoonasta.

Toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan mukaan talouden voimakkaalla hidastumisella koronavirusepidemian vuoksi voi olla vaikutusta myös Elisaan. Mattila arvioi kuitenkin, että Elisan liikevaihto on tänä vuonna vuoden 2019 tasolla tai hieman korkeampi.

– Elisa jatkaa tuottavuutta lisääviä toimenpiteitä, esimerkiksi lisäämällä automaatiota ja data-analytiikkaa eri prosesseissa, kuten asiakaskohtaamisissa, verkonhallinnassa ja jakelussa, Mattila kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa Elisan 5G-verkko on laajentunut nopeasti kattaen nyt yli 50 kaupunkia ja yli 1,6 miljoonaa suomalaista. Yhtiö jatkoi 5G-pilotteja, joilla kehitetään koulujen, sairaaloiden sekä ympäristö- ja pelastuslaitoksen toimintaa.

Hiilineutraalisuus jo tänä vuonna

Mattila kertoo, että nopeiden yhteyksien ja etäpalveluiden, erityisesti asiakaspalveluratkaisuiden kysyntä jatkui muun muassa julkisella sektorilla ja terveydenhuollon palveluissa. Elisan mobiiliverkon datakäytön kasvu jatkui vahvana edelliseen vuoteen verrattuna, ja verkon kapasiteetti on riittänyt hyvin kasvavaan kysyntään.

– Jatkoimme myös hiilidioksidipäästöjemme vähentämistä tavoitteemme mukaisesti ja tulemme olemaan ensimmäinen pohjoismainen hiilineutraali teleoperaattori jo vuoden 2020 aikana, hän lupaa.

Lue myös:

Yritykset koronakriisissä: Elisa haluaa eroon kännykkäliittymien sopimuslukoista – ja näyttää olevan immuuni koronakriisille

Elisan tulos kasvoi huhti–kesäkuussa – koronaepidemian vaikutukset voivat näkyä yhtiön tulevaisuudessa

Lue seuraavaksi