1. yle.fi
  2. Uutiset

Tervola maksaa kunnan terveyspalveluja tuottavalle yritykselle kannustinrahaa

Kannustinjärjestelmän tavoitteena on, että tervolalaiset saisivat myös erikoislääkäripalveluita omassa kunnassa.

Tervola
Tervolan terveyskeskus.
Terveystalo Oy tuottaa Tervolassa osan sosiaali- ja terveyspalveluista.Heidi Hannukainen / Yle

Tervolan kunta maksaa reilun 40 000 euron kannustinpalkkion kunnan sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavalle Suomen Terveystalo Oy:lle.

Kyseessä on hankintasopimukseen sisältyvä kannustin, joka määräytyy sen mukaan, miten yritys onnistuu sille asetetuissa tavoitteissa.

Nyt maksettavan palkkion perusteena on muun muassa asiakastyytyväisyys sekä se, että lähetteiden määrä erikoissairaanhoitoon on vähentynyt suhteessa vastaanottojen määrään.

Kunnanjohtaja Mika Simoskan mukaan tavoitteena on, että tervolalaiset saisivat myös erikoislääkäripalveluita omassa kunnassa.

– Sopimuksessa on sovittu esimerkiksi, että tietty määrä Tervolassa toimivista lääkäreistä on erikoislääkäreitä. Jos erikoislääkäreitä on riittävästi. Se tarkoittaa, että he pystyvät tietyt vaivat hoitamaan paikallisessa terveyskeskuksessa ja vain tarpeeseen siirretään potilas erikoissairaanhoitoon.

Simoska korostaa, että kannustinjärjestelmä toimii myös toiseen suuntaan.

– Terveystalo on luvannut Tervolaan tietyn määrän erikoislääkäreitä, ja jos tämä ei toteudu, me sanktioimme sitä ja perimme heiltä sopimuspalkkiota takaisin.

Lue seuraavaksi