Hyppää sisältöön

Terveysasemien ulkoistus päättyy Miehikkälässä, Virolahdella ja Kouvolan Marjoniemessä – työntekijät siirtyvät Kymsoten palvelukseen

Kymsote ottaa omaksi toiminnakseen Kouvolan pääterveysaseman sekä Virolahden ja Miehikkälän terveysasemat.

Kouvolan pääterveysasemana toimiva Marjoniemen terveysasema on ollut ulkoistettuna 13 vuotta. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Kolmen ulkoistetun terveysaseman henkilöstöä siirtyy vuoden 2021 alusta Kymsoten palvelukseen.

Kymsote on päättänyt purkaa terveysasemien ulkoistuksia, ja ottaa Kouvolan pääterveysasemana toimivan Marjoniemen terveysaseman sekä Virolahden ja Miehikkälän terveysasemat omaksi toiminnakseen.

Samalla terveysasemien henkilöstöä siirtyy Terveystalon palveluksesta Kymsoten työntekijöiksi. Lähtökohtaisesti toiminnan siirtyessä Kymsoten palvelukseen siirtyy terveysasemien koko henkilöstö Kymsoten palvelukseen.

– Meillä ei tällä hetkellä ole vielä tietoa siirtyvän henkilöstön tarkasta määrästä tai ammattinimikkeistä. Arvio on, että hoitohenkilöstöstä merkittävä osa siirtyy Kymsotelle, vs. henkilöstöjohtaja ja osaamisen johtaja Maija Kaltakari Kymsotestasanoo.

Lääkäreistä pulaa

Terveysasemien toiminta ulkoistettiin aikanaan lääkäripulan vuoksi. Esimerkiksi Marjoniemen terveysaseman toiminta on ollut ulkoistettuna vuodesta 2007 lähtien.

Lääkäreistä on edelleen jatkuva pula Kymenlaaksossa.

Terveyskeskusten ulkoistuksen purkuun liittyen ei ole suoraan suunnitteilla erillistä lääkärirekrytointia. Lääkärin virkoja on kuitenkin Kymsotessa jatkuvasti avoinna.

Kaltakarin mukaan terveysasemilta Kymsotelle siirtyvän henkilöstön määrä ja ammattinimikkeet täsmentyvät lähiaikoina.

Sekä Terveystalo että Kymsote käyvät siirtyvän henkilöstön kanssa liikkeenluovutukseen liittyvät lakisääteiset yt-neuvottelut, joissa käydään läpi esimerkiksi siirtoon ja henkilöstöetuuksiin liittyviä käytännön yksityiskohtia.

Kymsote perustelee ulkoistuksen purkamista sillä, että sen myötä Kymenlaakson perusterveydenhuoltoon saadaan yksi yhtenäinen toimintamalli.

Myös kehittyviä digitaalisia palveluita ja keskitettävää hoidontarpeen arviointia voidaan Kymsoten mukaan hyödyntää ulkoistuksen purkamisen myötä tehokkaammin. Tarkoituksena olisi myös edelleen parantaa perusterveydenhuollon, sosiaalipalveluiden ja erikoissairaanhoidon yhteistyötä.

Lue lisää:

.
.