1. yle.fi
  2. Uutiset

Oikeus päätti, että Pekka Katajan murhan yrityksestä epäilty Teemu Torssonen pysyy tutkintavankeudessa

Poliisi ei ota kantaa siihen, uskooko se Torssosen olevan toinen pahoinpitelijöistä vai muutoin osallinen tekoon.

murhayritykset
Perussuomalaisten vaalipäällikön Pekka Katajan murhayrityksestä epäilty, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen videoyhteydellä pakkokeinoistunnossa Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä 16 lokakuuta 2020.
Teemu Torssonen (oik.) osallistui pakkokeinoistuntoon etäyhteydellä vankilasta. Hannu Rainamo / Lehtikuva

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen (Jyhy) pysyy vangittuna epäiltynä perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä. Torssonen vaati vapauttamistaan tutkintavankeudesta, mutta Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen perjantaina.

Toinen murhan yrityksestä epäilty, äärioikeistolainen vaikuttaja Tero Ala-Tuuhonen vapautettiin tutkintavankeudesta torstaina 8. lokakuuta. Hänet vapautettiin tutkinnanjohtajan päätöksellä, mutta poliisi epäilee häntä yhä rikoksesta.

Torssosen epäilty osuus epäselvä

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto kommentoi tutkintaa torstaina lyhyesti Ylelle. Hän ei ota kantaa siihen, epäileekö poliisi Torssosen olevan toinen Katajan pahoinpitelijöistä vai jollakin muulla tavalla osallinen.

– Edelleen selvitellään vangitun henkilön osallisuutta tekoon, Luoto sanoi.

Torssosen avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus tyytyi viittaamaan ainoastaan siihen, että he ovat kahden viikon välein vaatineet Torssosen vapauttamista. Pakkokeinolain mukaan vangitsemisasia on otettava uudelleen käsittelyyn kahden viikon välein, jos vangittu sitä vaatii.

Jämsänkoskella tapahtuneen Pekka Katajan murhan yrityksen tapahtumapaikka.
Hyökkäys tapahtui Katajan kodissa Jämsänkosken keskustassa Kenraalintiellä 17. heinäkuuta. Otso Ritonummi / Yle

Poliisi on kesästä saakka kertonutt, että se pitää mahdollisena, että tekoon on osallistunut muitakin kuin kaksi Katajan asunnolle ilmestynyttä miestä.

Tutkinnan aikana on ollut kiinni otettuna yksi epäilty ja vangittuna kaksi.

Lue lisää:

Pekka Katajan murhayritys: Teemu Torssonen vaatii käräjäoikeutta vapauttamaan hänet tutkintavankeudesta

Psykoottinen pistoolimies ministeriössä, puukkomiehiä ja kaasuhyökkäys: Suomessa poliitikkojen kimppuun on hyökätty sodan jälkeen vain muutaman kerran

Toinen Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillyistä vangituista vapautettu – miestä epäillään silti murhayrityksestä

Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillyt Ala-Tuuhonen ja Torssonen pidetään edelleen vangittuina

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin puheenjohtaja: "Kukaan ei olisi voinut ajatella, että epäilty löytyy näin läheltä puoluetta"

Kaksi vangittu Pekka Katajan murhan yrityksestä, toinen jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu, Kataja esti miehen ehdokkuuden vaaleissa

Lue seuraavaksi