Oikeus päätti, että Pekka Katajan murhan yrityksestä epäilty Teemu Torssonen pysyy tutkintavankeudessa

Poliisi ei ota kantaa siihen, uskooko se Torssosen olevan toinen pahoinpitelijöistä vai muutoin osallinen tekoon.

Teemu Torssonen (oik.) osallistui pakkokeinoistuntoon etäyhteydellä vankilasta. Kuva: Hannu Rainamo / Lehtikuva

Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen (Jyhy) pysyy vangittuna epäiltynä perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksestä. Torssonen vaati vapauttamistaan tutkintavankeudesta, mutta Keski-Suomen käräjäoikeus hylkäsi vaatimuksen perjantaina.

Toinen murhan yrityksestä epäilty, äärioikeistolainen vaikuttaja Tero Ala-Tuuhonen vapautettiin tutkintavankeudesta torstaina 8. lokakuuta. Hänet vapautettiin tutkinnanjohtajan päätöksellä, mutta poliisi epäilee häntä yhä rikoksesta.

Torssosen epäilty osuus epäselvä

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto kommentoi tutkintaa torstaina lyhyesti Ylelle. Hän ei ota kantaa siihen, epäileekö poliisi Torssosen olevan toinen Katajan pahoinpitelijöistä vai jollakin muulla tavalla osallinen.

– Edelleen selvitellään vangitun henkilön osallisuutta tekoon, Luoto sanoi.

Torssosen avustaja, asianajaja Kaarle Gummerus tyytyi viittaamaan ainoastaan siihen, että he ovat kahden viikon välein vaatineet Torssosen vapauttamista. Pakkokeinolain mukaan vangitsemisasia on otettava uudelleen käsittelyyn kahden viikon välein, jos vangittu sitä vaatii.

Hyökkäys tapahtui Katajan kodissa Jämsänkosken keskustassa Kenraalintiellä 17. heinäkuuta.  Kuva: Otso Ritonummi / Yle

Poliisi on kesästä saakka kertonutt, että se pitää mahdollisena, että tekoon on osallistunut muitakin kuin kaksi Katajan asunnolle ilmestynyttä miestä.

Tutkinnan aikana on ollut kiinni otettuna yksi epäilty ja vangittuna kaksi.

Lue lisää: