1. yle.fi
  2. Uutiset

Hovioikeus piti voimassa Kemissä entisen naisystävänsä puukottaneen miehen tuomion taposta

Entisen puolisonsa puukottanut mies tuomittiin käräjäoikeudessa 11 vuodeksi vankeuteen

tappo
Rovaniemen hovioikeus kyltti
Rovaniemen hovioikeus piti voimassa vuonna 2018 entisen naisystävänsä puukottaneen miehen 11 vuoden vankeustuomion.Perttu Ruokangas / Yle

Lapin käräjäoikeus tuomitsi 44- vuotiaan miehen entisen naisystävänsä taposta ja neljästä lievemmästä rikoksesta 11 vuoden vankeuteen joulukuussa 2019.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hän katsoi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen ja vaati, että syyte taposta hylätään.

Mies valitti myös saamastaan tuomiosta ampuma-aserikoksesta.

Rovaniemen hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden antaman tuomiot taposta, rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Surmatyön motiivina mustasukkaisuus

Mies iski naista puukolla marraskuussa 2018 Takajärven ulkoilualueella, jossa nainen oli koiransa kanssa.

Lapin käräjäoikeuden mukaan teon syynä oli parisuhteen päättymisen aiheuttama mustasukkaisuus ja katkeruus. Surmatun lapset vaativat miehelle rangaistusta murhasta.

Mielentilatutkimuksen mukaan tuomitulla oli alttius reagoida väkivaltaisella käytöksellä painetilanteissa, mutta hän teki tekonsa kuitenkin täydessä ymmärryksessä.

Aiheesta aiemmin: Entisen naisystävänsä Kemissä puukottanut mies tuomittiin taposta – syynä parisuhteen päättymisen aiheuttama katkeruus ja mustasukkaisuus

Lue seuraavaksi