1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanta-Hämeen koronatilannetta puidaan maanantaina – koronanyrkki ja Hämeenlinnan valmiusjohtoryhmä tekevät arviota tilanteesta

Viikonvaihteen jäljiltä syntynyttä virustilannetta katsotaan lävitse jo maanantai-aamusta.

koronavirus
Hämeenlinnan kaupungintalo
Mahdollisia linjauksia voidaan tehdä jo valmiusjohtoryhmässä, kertoo kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeenlinnan kaupunki pohtii mahdollisia koronasuosituksia tai rajoituksia koronatilanteen hillitsemiseksi maanantaina, jos tilanne niin vaatii. Hämeenlinnan valmiusjohtoryhmä kokoontuu aamukahdeksalta.

Johtoryhmä käy lävitse valtakunnallisen koronan tartuntatilanteen, vastaavan Kanta-Hämeen tilanteen, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin päivityksen ja kuntakohtaisen tilanteen.

Asiasta riippuen mahdollisia linjauksia voidaan tehdä jo valmiusjohtoryhmässä, kertoo Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

– Jos rajoitukset vaikuttavat esimerkiksi palvelujen sulkemiseen, asiat viedään heti maanantai-aamun kaupunginhallituksen kokoukseen, sanoo Timo Kenakkala.

Maanantaina kaupunki tulee keskustelemaan esimerkiksi liikuntaharrastusmahdollisuuksien rajoittamisesta, jos tartuntatilanne sitä edellyttää.

Koronanyrkki ruotii tilannetta tahollaan

Maakunnan pandemiaryhmästä koottu viiden terveydenhuollon edustajan koronanyrkki pohtii koronatilannetta niin ikään maanantaina. Koronanyrkki arvioi hallituksen eilen antamia suosituksia. Se myös arvioi, onko Kanta-Hämeessä syytä edetä joidenkin suositusten osalta, kertoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri ja koronanyrkin puheenjohtaja Sally Järvelä.

Mikäli koronatilanne on hankala, niin työlistalla saattaisi olla myös alle 10 henkilön kokoontumisiin kohdistuva maskisuositus ja se, että kokoontumisten osanottajamääriä tiukennettaisiin.

THL:n koronakartalla (siirryt toiseen palveluun) Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku oli perjantaina 35,1 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana.

Lue seuraavaksi