1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liminka

Limingan matkailussa luotetaan lintuihin ja ampumaurheiluun – erikoisesta yhdistelmästä odotetaan miljoonatuloja kuntaan ja lähialueille.

Ruutikankaan alueesta on tulossa kansainvälisesti merkittävä ampumaurheilukeskus, ja Liminganlahti vetää luontomatkaajia.

Liminganlahden luontokeskus on yksi kolmesta Limingan matkailun tukijaloista. Kaksi muuta ovat Ruutikankaan ampumaurheilukeskus ja Limingan keskustan Abrahamin kulttuuripuisto. Arkistokuva. Kuva: Marko Väänänen / Yle

Limingan matkailua rakennetaan ampumaurheilun ja lintujen varaan.

Ruutikankaan alueesta on tulossa yksi Euroopan merkittävimmistä ampumaurheilukeskuksista, jossa pystytään järjestämään kaikkien ampumalajien maailman ja Euroopan mestaruuskisoja pienempien kilpailujen lisäksi.

Lajiväki on arvioinut, että Ruutikangas tuo viiden vuoden kuluttua Limingan seudulle yli 50 000 yöpymistä vuosittain. Liminkaan tavoitellaan vuosittain vähintään kahta isoa kansainvälistä ampumakilpailua, joista isoimmat tuovat Oulun seudulle jopa tuhansia kilpailijoita, muita osallistujia ja katsojia.

Kunnan elinkeinojohtaja Teemu Haapala luottaa ampumaurheilun matkailulliseen vetovoimaan.

– Ampumaurheilussa on lukuisia lajeja, ja arvokisat saattavat kestää parikin viikkoa. Lisäksi paikalle tullaan jo hyvissä ajoin ennen kisoja, niin viipymä voi olla kolmekin viikkoa. Tähän tarvitsemme sitten myös muuta matkailutarjontaa, kuten Liminganlahti ja keskustan kulttuuripuisto.

Limingan matkailun toinen tukijalka on jatkossakin jo nyt tunnettu Liminganlahden lintu- ja luontomatkailu, jota kehitetään entisestään tulevina vuosina. Keskusta-alueella puolestaan kehitetään Abrahamin kulttuuripuistoa.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.