Hyppää sisältöön

Kuolleen pyöräilijän muistoksi tuotu haamupyörä poistettiin Tampereella ​– kaupunki Twitterissä: "pelotti lapsia"

Pyöräilijä menehtyi Kalevankankaalla onnettomuudessa viikko sitten.

Muistopyörä tuotiin onnettomuuspaikalle onnettomuuspäivänä 9. lokakuuta. Se sai olla paikoillaan vajaan viikon. Kuva: Jaakko Valaskivi / Yle

Tampereen kaupunki on poistanut valkoisen polkupyörän, joka oli tuotu Kalevantien laitaan onnettomuudessa menehtyneen pyöräilijän muistoksi. Pyörä ehti olla paikoillaan vajaan viikon.

Muistopyörän paikalle vienyt pyöräilyaktiivi ihmettelee kaupungin toimintaa, sillä hän ei saanut ilmoitusta kaupungin aikeesta, vaikka oli jättänyt tolppaan omat yhteystietonsa.

Muistopyörän poisto on herättänyt keskustelua yhteisöpalvelu Twitterissä. Tampereen kaupunki perustelee poistoa sillä, että onnettomuuspaikan läheisyydessä sijaitseva päiväkoti oli sitä pyytänyt. Vastauksen mukaan pyyntö perustui lasten pelkoon.

Onnettomuuspaikan läheisyydessä sijaitsee Kalevanharjun päiväkoti, jota kaupungin twiitissä nimitettiin vahingossa Kalevanpuiston päiväkodiksi.

Pyöräilijä kuoli Kalevankankaalla viikko sitten törmäyksessä lakaisukoneen kanssa. Onnettomuus sattui perjantaina aamuhämärässä.

Lue myös: Pyöräilijä menehtyi Tampereella: törmäys lakaisukoneen kanssa, poliisi pyytää silminnäkijöiltä havaintoja