1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Himos

Himoksen satojen ihmisten parinvaihtobileet ihmetyttävät koronatilanteessa – "Ihmiset käyttäytyvät erittäin fiksusti ja asiallisesti"

Iltalehden tietojen mukaan Jämsän ylilääkärille on tehty raportti asiasta.

Kesämökki Jämsän Himokselta. Kuvituskuva,. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Iltalehti uutisoi (siirryt toiseen palveluun), että Jämsän Himoksella järjestetään viikonlopun aikana suuret parinvaihtajien juhlat. Jämsä kuuluu Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin, joka on koronatartuntojen näkökulmasta edelleen kiihtymisvaiheessa (siirryt toiseen palveluun). (Jämsän kaupunki)

Iltalehden mukaan Jämsän ylilääkärille on tehty raportti asiasta.

Himoslomien toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju vahvistaa Ylelle, että Himos Areenalla on tiedossa yksityistilaisuus, johon odotetaan 100–200 henkilöä yhtäaikaisesti. Väljää pitäisi kuitenkin olla.

– Areenan anniskeluoikeudet ovat 1150 henkilölle. Voi päätellä, että jos paikalla on 100–200, niin aika väljää on, Mäntyharju kommentoi.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on suosittanut (siirryt toiseen palveluun), ettei yli 50 hengen yksityistilaisuuksia pidettäisi. Pienemmissäkin tilaisuuksissa tulisi käyttää maskeja, jos turvavälit eivät toteudu.

Mäntyharju kertoo, että saman yksityistilaisuuden porukka on varannut myös osan mökeistä käyttöön. Yhtä isoja tilaisuuksia on ollut Himoksella tänä syksynä useampia, Mäntyharjun mukaan aina säädösten mukaan. Pari viikkoa sitten järjestettiin Iskelmäsynttärit.

Miksi tämä tapahtuma nousi sitten otsikoihin?

– Ihmiset ajattelee, että erotiikka on erilainen tapahtuma kuin muut. Ihan kokemuksesta voin sanoa, että se on tapahtuma muiden joukossa. Ihmiset ovat ihan vaatteet päällä ja käyttäytyvät erittäin fiksusti ja asiallisesti, Mäntyharju sanoo.

Mäntyharjun mukaan mitään epäilystä tai pelkoa tapahtumasta ei siten ole.

– Jos puhutaan ylipäätään erotiikasta, toimintahan on kurinalaista.

Parinvaihtobileitä on viime vuosina järjestetty eri puolilla Suomea useita kertoja vuodessa.

Himoksen parinvaihtobileistä uutisoi ensin Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös: Intiimejä illanistujaisia tuntemattomien kanssa ja villejä hotellibileitä – nuori mies ja perheenäiti kertovat, kuinka heistä tuli parinvaihtajia

Korjaus 17.10. klo 10:37: korjattu virheellinen ilmaisu "Jämsän kaupunki on suosittanut" koskien yli 50 hengen yksityistilaisuuksia oikeaan ilmaisuun "Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on suosittanut".