Hyppää sisältöön

Profeetta Muhammedin pilakuvia luokalle näyttänyt opettaja surmattiin koulun edustalla Ranskassa – "Islamistinen terrori-isku"

Poliisi ampui epäillyn hyökkääjän.

Surmapaikalla vieraillut presidentti Emmanuel Macron kuvaili maassa perjantaina tapahtunutta opettajan surmaa islamistiseksi terrori-iskuksi. Kuva: ABDULMONAM EASSA/ EPA

Ranskassa terrorismitapauksia selvittävät syyttäjät kertoivat perjantai-iltana tutkivansa tapausta, jossa mies puukotettiin kuoliaaksi Pariisin esikaupunkialueella. Syyttäjien mukaan uhrilta oli katkaistu pää.

Henkirikos tapahtui kello 17 aikaan iltapäivällä paikallista aikaa koulun lähellä Conflans Saint-Honorinen alueella Pariisin länsipuolella.

Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi oli saanut hälytyksen koulun lähistöllä norkoilevasta henkilöstä. Kun poliisi saapui paikalle, he näkivät maassa kuolleen miehen ja noin 200 metrin päässä teräaseella poliisia uhkailleen epäillyn.

Poliisi ampui epäiltyä, joka menehtyi vammoihinsa. Poliisi lisäksi eristi alueen mahdollisen pommiuhkan vuoksi.

Uutistoimistot AFP ja Reuters kertovat poliisilähteisiin perustuen, että puukotuksen uhri oli yläkoulun opettaja, joka oli näyttänyt luokassaan pilakuvia profeetta Muhammedista.

BFM-tv-kanavan (siirryt toiseen palveluun)mukaan epäilty oli 18-vuotias ja syntynyt Moskovassa. Poliisilähteen mukaan epäillyllä olisi tšetšeenitaustaa.

Lauantain vastaisena yönä oikeuslähteet kertoivat, että henkirikokseen liittyen on pidätetty myös neljä muuta ihmistä, näiden joukossa alaikäinen henkilö. Lähteen mukaan pidätetyt ovat sukua 18-vuotiaalle epäillylle.

Tapahtumapaikalla vieraillut Ranskan presidentti Emmanuel Macron kuvaili perjantai-iltana surmaa islamistiseksi terrori-iskuksi. Silmin nähden liikuttunut Macron kertoi myös koko kansakunnan olevan valmis puolustamaan opettajia.

17.10. klo 10.33. Korjattu otsikosta "islamilainen" muotoon "islamistinen".

.
.