1. yle.fi
  2. Uutiset

Sadat nuoret reivasivat perjantaina ilman turvavälejä ja maskeja, ja lauantaina on määrä juhlia uudestaan – Razmyar: "törkeää ja vastuutonta"

Tapahtumasta julkaistujen videoiden ja kuvien perusteella suuri osa kävijöistä oli pakkautunut aivan lavan eteen.

yöelämä
Hernesaaren reiveissä iso osa yleisöstä pakkautui aivan lavan eteen.
Sadat nuoret tanssivat perjantaina ilman turvavälejä ja maskeja Helsingissä.

Helsingin Hernesaaressa perjantaina 16. lokakuuta järjestettyä konemusiikkitapahtumaa kritisoidaan koronaturvallisuuden laiminlyönnistä. Tapahtumasta levinneillä videoilla sadat nuoret juhlivat ilman turvavälejä. Maskeja näkyy ani harvalla.

Tapahtuman järjestelyt ovat herättäneet runsaasti keskustelua viestipalvelu Twitterissä.

Kansanedustaja (sd) ja erikoislääkäri Aki Linden latasi tapahtumaan liittyvän videon Twitteriin. Hän kommentoi, että tämän kaltaisissa bileissä on valtava koronan leviämisriski.

Helsingin vapaa-ajan ja kulttuurin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd) kuvaili toimintaa "törkeäksi ja vastuuttomaksi".

– Laskun maksavat ne, jotka toimivat sääntöjen mukaan, hän kommentoi viestissään.

Razmyar ei kaipaa lisää rajoituksia vastuullisesti toimiville ravintoloille, mutta vaatii tiukempaa valvontaa piittaamattomille yrittäjille.

– Tarvittaessa suljetaan paikkoja, hän sanoo Twitterissä.

Tapahtumasta sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden ja kuvien perusteella suuri osa kävijöistä oli pakkautunut aivan lavan eteen tanssimaan ja hyppimään musiikin tahdissa aivan niin kuin reiveissä on tapana. Turvavälejä ei pidetty.

Reiveillä tarkoitetaan konemusiikkitapahtuma, jossa tanssiminen on keskiössä.

Järjestäjä: "Tapahtuma oli täysin THL:n ja avin ohjeiden mukaan tehty"

Yksi tapahtuman tuottajista, Harri Andersson eli DJ Proteus, kertoo järjestelyjen olleen koronasuositusten mukaisia.

– Sen voin sanoa, että tapahtuma oli täysin THL:n ja avin ohjeiden mukaan tehty. Kellonajat oli uusilla säädöksillä. Anniskelu loppui klo 22 ja musiikki 22.30, hän kertoo.

Perjantaista tapahtumaa.
Väki vietti aikaansa mieluummin kädet ilmassa tanssilattialla kuin yleisölle varatuilla istumapaikoilla. Valtteri Vuolle

– Telakka on iso paikka ja siellä pystyy mahdollistamaan turvavälit. Istumapaikkoja oli yli asiakasmäärän, DJ-tapahtumatuottaja Harri Andersson lisää.

Andersson ei halua kommentoida, kuinka hyvin yleisö noudatti turvavälejä. Tapahtuman Facebook-sivulla on ollut ohjeistus koronaturvallisuudesta.

Tapahtumakeskus Telakassa järjestetyissä bileissä esiintyivät muiden muassa hollantilaiset DJ Sefa ja DJ-duo Sound Rush, jotka soittavat niin sanottua hardstyle-konemusiikkia. Samassa tapahtumatilassa on määrä järjestää trance-musiikkibileet lauantai-iltana.

Lisätty 18.10. klo 10.17: Reiveillä tarkoitetaan konemusiikkitapahtuma, jossa tanssiminen on keskiössä.

Lue myös:

Ravintoloitsija: “Ruokaravintolat ja yökerhot pitää erottaa toisistaan” – perustuslakivaliokunnan puuttuminen ravintoloiden aukiolorajoituksiin saa kiitosta

Ravintolaimperiumi Noho Partners ei purematta uusia rajoituksia niele, vaan kantelee oikeusasiamiehelle – STM ei ole osoittanut kuinka paljon korona tarttuu ravintoloissa

Lue seuraavaksi