1. yle.fi
  2. Uutiset

Kårenin talossa Turussa syttynyt raju tulipalo hallinnassa

Rakennuksessa on muun muassa noin 50 asunnon opiskelija-asuntola.

Turku
Kårenin talossa palaa Turussa.
Pelastuslaitos sammuttaa Kårenin talon tulipaloa Turun keskustassa.Minna Rosvall / Yle

Turussa keskustan tuntumassa osoitteessa Hämeenkatu 22 on syttynyt tulipalo kuusikerroksisessa kerrostalossa, jossa on asuntoja sekä liikehuoneistoja, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Turussa rakennus tunnetaan Kårenin talona.

Paikalla olevan palomestarin mukaan rakennuksessa on noin 50 asunnon opiskelija-asuntola. Palomestarin mukaan palo ei syttynyt opiskelija-asuntolassa vaan muissa rakennuksessa olevissa tiloissa.

Pelastuslaitoksen mukaan tulipalo on hallinnassa. Parhaillaan käynnissä on kiinteistössä olevien liikehuoneistojen ja asuntojen tarkastus ja savutuuletus.

Palomestarin mukaan palo oli raju ja rakennus on kärsinyt savuvahinkoja. Hämeenkatu on suljettu liikenteeltä sammutustöiden vuoksi.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen kello kahdeksalta illalla.

Asukkaille tilapäismajoitusta

Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja. Kaikki talon asukkaat on evakuoitu ja Turun kaupungin sosiaalitoimi on järjestämässä heille tilapäismajoitusta.

Asukkaille on lämmittelyä varten järjestetty paikalle linja-auto. Talossa on automaattinen palohälytysjärjestelmä, mikä nopeutti evakuointia.

– Kyseessä on vanha ja sokkeloinen, erittäin vaikeasti sammutettava rakennus. Sammutustöissä kestää vielä pitkään, palomestari arvioi STT:lle iltakymmenen jälkeen.

Sammutustöitä hidastavat muun muassa rakennuksen purueristeet.

Palo sai alkunsa sähkökeskuksesta ja eteni puisia seinä- ja lattiamateriaaleja pitkin. Varsinaisesta syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

– Palo ei pinta-alallisesti ollut kovinkaan suuri, mutta savu on levinnyt nopeasti koko rakennukseen ilmanvaihtokanavien kautta, palomestari kertoi.

Lue seuraavaksi