1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Muotikoulutus

Aalto-yliopiston entinen muodin lehtori Tuomas Laitinen on nimitetty johtamaan arvostettua muotialan koulutusta Pariisissa

Aalto-yliopiston entisestä muodin lehtorista syntyi kohu, kun häntä syytettiin opiskelijoiden nöyryyttämisestä.

Tuomas Laitinen sai Aalto-yliopiston lehtorina myös kiitosta. Muotilinja vakiinnutti asemaansa kansainvälisesti merkittävänä opiskelupaikkana. Kuva: Petri Kaipiainen / Lehtikuva

Tuomas Laitinen on nimitetty muotisuunnittelun apulaisjohtajaksi ja luovaksi johtajaksi muotialan kouluun, Parsons Pariisiin Ranskaan. Parsons kertoo suomalaisen muotisuunnittelijan ja stylistin nimityksestä omilla nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Tehtävässään Laitinen tulee muun muassa ohjaamaan opiskelijoiden opinnäytetöitä.

Instagramissa Laitinen (siirryt toiseen palveluun) kertoo odottavansa, että pääsee antamaan oman panoksensa menestyneelle Parsons Parisille.

– Parsons Parisilla on ainutlaatuinen asema muotikoulutuksessa, hän kirjoittaa.

Parsonsissa voi opiskella monipuolisesti muotialaa. Opiskelijoita on vajaa 300 (siirryt toiseen palveluun) ja he tulevat eri puolilta maailmaa.

Aiemmin Tuomas Laitinen toimi Aalto-yliopistossa muotilinjan vanhempana lehtorina. Hän ilmoitti elokuussa, että aikoo jättää työnsä Aallossa ja jatkavansa kansainvälistä uraansa.

Laitinen kommentoi tuolloin lähtöään Ylelle tekstiviestillä näin:

– Lähtöni Aallosta on oma valintani, jonka syitä en halua kommentoida enempää ja toivoisin todella, että tätä toivetta ja yksityisyyttäni kunnioitettaisiin ja, että Aallon opiskelijoiden sekä henkilökunnan annettaisiin erittäin rankan ja haastavan vuoden jälkeen rauhassa palata opintojensa ja töidensä pariin.

Tuomas Laitisen työtavoista opettajana nousi kohu syksyllä 2019. Tutkivan journalismin Long Play julkaisi artikkelin, (siirryt toiseen palveluun) jossa opiskelijat paljastivat muodin koulutusohjelman sisäisiä ongelmia. Artikkelissa todettiin, että Laitinen on vuosien ajan nöyryyttänyt ja haukkunut opiskelijoitaan.

Aalto-yliopisto teki asiasta selvityksen. Sen mukaan vakavia väärinkäytöksiä ei tullut ilmi.

Tuomas Laitinen sai työstään myös paljon kiitosta. Laitisen kaudella Aallon muotilinja nousi kansainvälisesti arvostettujen muotikoulujen joukkoon.