1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylä-Savon seurakunta haluaa myydä Väärnin leirikeskuksen – Lapinlahden seurakunta on asiasta toista mieltä

Lapinlahden seurakunta haluaisi kehittää leirikeskuksesta virkistysalueen ja leiripaikan.

Lapinlahti
Läheltä
Yle

Ylä-Savon seurakuntayhtymä aikoo myydä Lapinlahdella sijaitsevan Väärnin saaren ja siellä olevan leirikeskuksen.

Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään saaren myyntiä, koska Väärnin leirikeskuksen päärakennusta ei voi enää käyttää sen huonon kunnon takia leiritoiminnassa eikä kunnostaminen ole taloudellisesti järkevää.

Lapinlahden seurakunta sen sijaan haluaisi pitää saaren seurakuntayhtymän omistuksessa ja kehittää siitä virkistysalueen ja leiripaikan. Seurakunta purkaisi päärakennuksen. Alueen käyttö vaatisi kuivakäymälöiden rakentamisen, rantasaunan kunnossa pitämistä sekä pienen avoimen katetun tilan rakentamisen.

Seurakuntayhtymässä purku- ja muutostöiden hinnaksi on arvioitu 100 000 euroa, mitä yhtymässä pidetään liian kalliina ratkaisuna käyttömahdollisuuksiin verrattuna.

Kiinteistönvälittäjältä saadussa alustavassa hinta-arviossa kohteen myyntihinta nykykunnossa olisi noin 135 000 euroa. Myynnillä seurakuntayhtymä pääsisi leirikeskuksen kuluista kerralla eroon.

Seurakuntayhtymän hallintojohtaja toteaa myös päätösesityksessään, ettei virkistystoiminta-alueiden ylläpito ole seurakuntayhtymän perustehtävä.

Lue seuraavaksi