1. yle.fi
  2. Uutiset

Jääkäriprikaati ainoa joukko-osasto Suomessa ilman todettuja koronatartuntoja: "Henkseleiden paukutteluun ei ole varaa"

Jääkäriprikaati toimii kahdella paikkakunnalla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

jääkärit
Jääkäriprikaatin varusmiehiä harjoituksessa Rovaniemellä.
Jääkäriprikaatissa jatketaan edelleen samoilla koronajärjestelyillä, joita on toteutettu jo keväällä ja kesällä. Puolustusvoimat

Jääkäriprikaati on tällä hetkellä ainoa joukko-osasto Suomessa, jossa ei vielä ole todettu yhtään koronatartuntaa. Jääkäriprikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mikko-Petteri Monolan mukaan henkseleiden paukutteluun ei kuitenkaan ole varaa, sillä tilanne voi hetkessä muuttua toisenlaiseksi.

Monolan mukaan Jääkäriprikaatissa jatketaan edelleen samoilla koronajärjestelyillä, joita on toteutettu jo keväällä ja kesällä. Varusmiehet on muun muassa jaettu kolmeen osastoon, jotka vuorottelevat kasarmikoulutuksessa, maastoharjoituksessa ja vapautuksessa muusta palveluksessa. Myös koulutusmateriaalit, tilat ja ajoneuvot ovat osastokohtaisia. Lisäksi varusmiesten ruokailut toteutetaan osastoittain maastoruokailuina. Iltavapaita ja harjoitusvapaita ei myöskään myönnetä eikä kasarmialueelta saa poistua ilman eri lupaa.

– Tarvittaessa näitä järjestelyitä kuitenkin tarkennetaan tilanteen mukaan, Monola kertoo.

Jääkäriprikaati toimii kahdella paikkakunnalla, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Jääkäriprikaatin esikunta on Sodankylässä.

Lue seuraavaksi