1. yle.fi
  2. Uutiset

Joensuun Hasanniemen kuolemaan johtaneen autopalon esitutkinta on keskeytetty

Poliisi on päättänyt keskeyttää autopalon esitutkinnan, koska menehtynyt mies oli tutkitun rikoksen takana. Muita muun muassa vangittuna olleita ei epäillä tässä vaiheessa rikoksista.

autopalo
Ulosajon jäljet Joensuun Hasaniemessä
Ulosajon jäljet Joensuun Hasaniemessä. Ari Haimakainen / Yle

Kesäkuun alussa Joensuun Hasanniemessä tapahtuneen, kuolemaan johtaneen autopalon esitutkinta päättyy toistaiseksi. Palossa kuoli 30-vuotias joensuulainen mies.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että farmarimallista Volvoa oli ajettu kovaa vauhtia Länsikatua pitkin ennen ulosasjoa ja tulipaloa.

Ennen yön tapahtumia auto oli parkissa Torikadulla olevan kerrostalon pihassa. Palossa kuollut mies asui kyseisessä talossa.

Poliisi kuuli tapauksessa useita henkilöitä. Erilaisista rikoksista epäiltynä on ollut kaikkiaan 17 ihmistä.

Lähes kaikki ovat olleet kiinniotettuina tai pidätettyinä esitutkinnan aikana. Kaksi epäiltyä on ollut vangittuna. Ketään epäillyistä ei enää tässä vaiheessa epäillä rikoksista.

Autopaloa edelsi törkeä pahoinpitely, jossa noin 25-vuotiasta joensuulaista miestä puukotettiin jalkaan henkilöauton kyydissä.

Esitutkinnassa selvisi, että puukottaja oli autopalossa kuollut mies. Poliisi on tämän vuoksi keskeyttänyt esitutkinnan.

Poliisi jatkaa tutkintaa, mikäli asiaan saadaan jotakin uutta tietoa. Viranomainen on edelleen kiinnostunut auton palamisesta, ja sitä edeltävistä tapauksista.

Lue lisää:

Poliisi vapautti Joensuun Hasanniemen aamuöisestä autopalosta vangitut alle 30-vuotiaan miehen ja naisen

Joensuun Hasanniemen kuolemantapaus: Palaneen auton luona oli toinenkin henkilö, vainajan henkilöllisyyttä ei ole vielä saatu selville

Lue seuraavaksi