1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sisäilmaongelmat

Lähes 500 nimeä uuden koulukeskuksen puolesta Ähtärissä – adressi luovutetaan valtuustolle illalla

Vanhempainyhdistys Varpaat ry toivoo, että lasten ja koulujen henkilökunnan terveys arvotettaisiin investoinnissa rahan edelle.

Osana koulujen sisäilmaongelmien ratkaisua Ähtärin lukio on jo sijoitettu Tuomarniemelle. Kuva: Merja Siirilä / Yle

Uutta koulukeskusta Ähtäriin ajava nettiadressi luovutetaan Ähtärissä tänään maanantaina Adressissa on lähes 500 nimeä.

Ähtärissä on mietitty jo kauan, miten kaupungin koulujen toiminta saataisiin uudelleenjärjestettyä niin, että sisäilmaongelmista päästäisiin eroon.

Kaupunki on nostanut keskusteluun tulevaisuuden koulumalliksi sekä uuden koulun rakentamisen että hybridimallin, jossa hyödynnettäisiin entisen aluesairaalan tiloja ja rakennettaisiin sen yhteyteen lisää koulutilaa.

Koululaisten vanhemmista ja opetushenkilökunnasta koostunut ryhmä on perustanut nettiadressin sen puolesta, että kaupunkiin rakennettaisiin kokonaan uusi koulukeskus. Adressin perustaneiden mielestä uusi koulukeskus olisi ainoa ratkaisu päästä eroon sisäilmaongelmista.

– Meillä vanhempainyhdistyksellä on toive, että rakennus tehtäisiin kokonaan uutena, sanoo Vanhempainyhdistys Varpaat ry:n puheenjohtaja Ninna Koivunen.

Koivusen mukaan vanhempainyhdistys tiedostaa, että jokainen kolmesta esitetystä kouluasian ratkaisuvaihtoehdosta on investointina suuri.

Lisäksi hänen tietojensa mukaan kokonaan uusi koulukeskus olisi selvästi kalliimpi kuin hybridivaihtoehdot.

– Me koemme, että rahaa ei saisi asettaa tällaisessa tilanteessa ensisijaiseksi. Ajattelemme, että tässä on kyse arvovalilnnasta; arvotetaanko lasten, opetushenkilöstön ja muun henkilöstön terveys rahan edelle.

Lue seuraavaksi:

Ähtärin Tuomarniemeen tulee Sedun ja lukion yhteiskampus

Koulusuunnittelu käynnissä Ähtärissä – lukio saattaa muuttaa pysyvästi Tuomarniemelle

Ähtäri perustelee vesiyhtiön yksityistämistä pakkoraolla, ei pandoilla – alakoulu, yläkoulu ja lukio on rakennettava uudelleen ja siihen tarvitaan rahaa

Ähtäri ei saa syytettä koulujensa sisäilmaongelmien hoidosta