1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies kavalsi yli 200 000 euroa ja vei Lapin nuorison liiton konkurssiin – tuomioksi 1,5 vuotta ehdollista vankeutta ja isot korvaukset maksettavaksi

Mies kertoi tekojensa syyksi talousahdingon, johon hän oli ajautunut yritystoiminnan lopettamisen jälkeen.

kavallus
Suomen lakikirja ja nuija
Kavallus paljastui vuonna 2016 ja käräjäoikeus antoi tuomionsa neljä vuotta myöhemmin.Arja Lento / Yle

Lapin käräjäoikeus on tuominnut Lapin nuorison liiton ja muiden yhdistysten taloushallintoa hoitaneen henkilön 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Hänen syykseen luettiin kolme törkeää kavallusta ja kirjanpitorikos. Mies teki rikokset vuosina 2010-2016.

Mies kertoi tekojensa syyksi talousahdingon, johon hän oli ajautunut yritystoimintansa lopettamisen jälkeen. Hän kertoi elättäneensä perhettään lainaamalla rahaa työnantajansa tililtä ja aikonut maksaa rahat takaisin, kun tilanne helpottaisi. Tilanne oli kuitenkin paheutunut ja lopulta hän oli kertonut asiasta esimiehelleen.

Mies tunnusti syyllistyneensä perusmuotoiseen kavallukseen, mutta kiisti tekojen olleen törkeitä.

Jatkui kuusi vuotta

Lapin käräjäoikeus kuitenkin katsoi miehen syylliseksi törkeisiin kavalluksiin, koska hän oli jatkanut tekojaan noin kuusi vuotta ja laajentanut niitä useampiin yhdistyksiin. Hän oli myös yrittänyt peittää tekojaan väärennöksillä.

Suurimman osan rahoista mies kavalsi Lapin nuorison liitolta, joka ajautui tämän takia konkurssiin. Liitto järjesti aikoinaan Jutajaisia.

Ehdollisen vankeuden lisäksi mies joutuu maksamaan yhteensä noin 230 000 euroa erilaisia korvauksia.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa toukokuussa. Tuomio on lainvoimainen eli siitä ei valitettu ylempiin oikeusasteisiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Lapin Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi