Jälleen uusia koronatartuntoja Rovaniemellä – liittyvät RoKin tartuntaketjuun

RoKin U15-joukkueen tartuntaketjuun liittyy varmuudella ainakin neljä tartuntaa.

Jääkiekkojoukkueen tartunta on laittanut yli 60 ihmistä karanteeniin. Kuva: /All Over Press

Rovaniemellä on todettu uusia koronavirustartuntoja, jotka liittyvät jääkiekkoseura Rovaniemen Kiekon juniorijoukkueen tartuntaan.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas sanoo, että viikonvaihteen aikana todettiin kolme uutta tartuntaa.

– Viime viikolla sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä yhdeksän tartuntaa, joista kaikki Rovaniemellä. Näistä viimeisimmät liittyvät RoKin tartuntaketjuun, ja kyseessä on karanteenissa olevien henkilöiden sairastumiset.

Broaksen mukaan uusimman tartunnan yhteyttä RoKin ketjuun selvitetään vielä. Hän lisää, että tartunta liittyy ilmeisesti salibandy-joukkueeseen.

Yli 60 ihmistä karanteenissa

RoKin U15-joukkueen tartuntaketjuun liittyy varmuudella ainakin neljä tartuntaa. Ensimmäinen tartunta oli joukkueen toimihenkilöllä. Hän sai tartunnan pelireissulla Vaasassa. Tartunnan myötä yli 60 ihmistä asetettiin karanteeniin. Uusimmat varmistuneet tartunnat ovat peräisin karanteenissa olevilta henkilöiltä.

Vaikka Rovaniemellä on ilmennyt useita tartuntoja viime aikoina, epidemia on Broaksen mukaan kaupungissa vielä perusvaiheessa.

– Koska suurimmaksi osaksi tartuntojen lähteet ovat vielä hyvin tiedossa, epidemia ei ole Rovaniemellä vielä kiihtymisvaiheessa.

Ylläksen ketju sammui

Taannoin Ylläksen ruskaretkeilijöiden mukana lähti leviämään tartuntarypäs, joka sairastutti yli 60 ihmistä eri puolilla Suomea.

– Ylläksen ketju on sammunut. Siihen liittyviä tapauksia tuli tietoon kaikkiaan 64.

Lapissa on todettu tähän mennessä yhteensä 338 koronavirustartuntaa. Näistä 168 on Lapin sairaanhoitopiirissä ja 170 Länsi-Pohjan alueella.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.