Hyppää sisältöön

Kainuu esillä myös Aku Louhimiehen tulevassa sotaelokuvassa?

Louhimies on ollut parin päivän ajan etsimässä kuvauspaikkoja Kainuusta, esimerkiksi Vuosangan ampuma-alueelta.

Aku Louhimies vieraili muun muassa Vuosangan ampuma-alueella, joka on hänelle entuudestaan tuttu. Arkistokuva. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Ohjaaja Aku Louhimies tekee jo valmisteluja uuden elokuvansa eteen, joihin kuuluu muun muassa kuvauspaikkojen etsiminen. Louhimies työskentelee Lapin sodasta kertovan historiallisen sotadraaman parissa ja kertoo käyneensä muun muassa Kajaanissa, Vuokatissa ja Kuhmon Vuosangan ampuma-alueella.

– Kainuu tulisi olemaan yhtenä keskeisenä paikkana, mutta kaikki on vielä niin auki.

Vuosangan ampuma-alue on tuttu Louhimiehelle jo Tuntemattoman sotilaan kuvauksista.

– Puolustusvoimien harjoitusalueet ovat hyviä paikkoja kuvauksiin, koska siellä on monimuotoista luontoa, mutta samalla mahdollisuus tukeutua puolustusvoimien infraan.

Louhimiehestä tulevaan elokuvaan tarvitaan myös kaunista suota ja jokea, mutta sen isommin hän ei paljasta mahdollisia kuvauspaikkoja.

Elokuvalle haetaan muun muassa rahoittajia ja tuottajia. Projektin toteutuessa luvassa on suuren luokan sotaelokuva. Budjetiksi on tässä vaiheessa kirjattu kuusi miljoonaa euroa.

Louhimiehen ohjaaman Tuntemattoman sotilaan budjetti oli runsaat seitsemän miljoonaa euroa.

Aku Louhimies työskentelee parhaillaan Lapin sodasta kertovan historiallisen sotadraaman parissa ja kertoo käyneensä muun muassa Kajaanissa, Vuokatissa ja Kuhmon Vuosangan ampuma-alueella.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.