1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ypäjä

Ypäjän nuorison tekemä ilkivalta tuottaa jälkipyykkiä

Nuorisojoukko on tehnyt Ypäjällä ilkivaltaa ja vahinkoa loppukesästä lähtien. Myös yhden autiotalon poltto on tullut poliisin tietoon.

Ypäjä
Ypäjän keskustan hevospatsas, etualalla farmariauton vetämä hevoskuljetusvaunu
Rauhallinen hevospitäjä joutui vahingontekojen kohteeksi. Eeva Hannula / Yle

Ypäjän ilkivaltabuumista on seurannut päänvaivaa niin poliisille kuin kunnalle. Poliisi on kuullut ypäjäläisiä nuoria ja heistä on tehty myös lastensuojeluilmoituksia. Ypäjällä mietitään rikosilmoitusten tekemistä.

Kunta on jo tehnyt rikosilmoituksen rivitalon ikkunan rikkomisesta yöaikaan, ja ilkivallan kohteita kunta on joutunut korjailemaan paljon. Magneettikalastajat puolestaan ovat onkineet Loimijoesta nuorten anastamaa ja jokeen heittämää tavaraa.

Ankkuritiimin apua tarvitaan

Vahinkoa ovat pitäjässä tehneet kesästä asti yläasteikäiset nuoret. Heillä on vahingoista myös korvausvelvollisuus. Vanhempi konstaapeli Sirkku Nurmi muistuttaa, että vanhemmilla on lapsistaan vastuu.

Ankkuritiimi on jo puhuttanut joitakuita nuoria. Sirkku Nurmi uskoo, että meno alkaa jo rauhoittumaan, kun Ankkuri-tiimi on puuttunut asioihin.

– Tieto siitä, että poliisi on tietoinen ikävistä touhuista, että asioita selvitetään, ja että mahdollisia korvauksia on tulossa, on rauhoittanut menoa, kertoo Sirkku Nurmi.

Tekijät ovat 13–15 vuoden ikäisiä. Heillä on vahingonteoista korvausvelvollisuus, mutta rangaistuksia he eivät saa.

Lue seuraavaksi