1. yle.fi
  2. Uutiset

Irina Björklund Puoli seiskan anagrammi-visassa – Katso, miten hyvin näyttelijä tunnisti elokuvia ja sarjoja, joissa on ollut mukana

Näyttelijä ja laulaja Irina Björklund on julkaissut uutta musiikkia, joka perustuu Rauhantekijä-sarjan roolihahmon sisäiseen maailmaan.

Irina Björklund
Näyttelijä Irina Björklund Puoli seiskan anagrammitestissä
Näyttelijä Irina Björklund Puoli seiskan anagrammitestissä

Ranskassa asuva Irina Björklund on viettänyt viime viikkoina aikaa Suomessa. Laulaja-näyttelijän on tuonut Suomeen viime viikonloppuna alkanut konserttikiertue.

Uutta musiikkia ja rauhan teemaa esittelevän konserttisarjan taustalla on Ann-Mari Sundellin roolihahmo Ylen Rauhantekijä -sarjasta.

Tekstit uuteen musiikkiin syntyivät, kun Björklund valmistautui rooliin. Rauhanneuvottelija ei voi sisintään juuri ulospäin näyttää, joten Björklund kirjoitti teksteiksi roolihahmon sisäistä maailmaa.

– Aloin kirjoittaa tämän roolihahmon ajatuksia ja tunteita – niitä asioita joita hahmo ei voi televisioruudussa näyttää. Mun piti jotenkin puida sitä asiaa ja kirjoittaa niitä paperille.

Jossakin vaiheessa Björklundille tuli ajatus, että teksteistä pitää tehdä musiikkia. Uusi levy on tehty yhdessä palkitun nykykansanmusiikiyhtyeen Pauanteen kanssa, jonka muusikoiden kanssa hän on tehnyt aiemminkin yhteistyötä.

Ensimmäisten konserttien jälkeen Björklund kertoo, että yleisön kohtaaminen näinä aikoina on tuntunut erityisen liikuttavalta, vaikka salissa ei olekaan niin paljon ihmisiä kuin yleensä koronarajoitusten vuoksi.

– Se, että nämä ihmiset ovat kokeneet tärkeäksi tulla katsomaan minua. Silloin todellakin haluaa antaa vastinetta. Ihan sama, onko siellä yksi vai satayksi ihmistä.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraili myös vanhempi neuvonantaja Elisa Tarnaala kofliktinratkaisujärjestö CMI:stä. Hän kertoi, millaista konflliktien ratkaisemisen ja rauhan puolesta tehtävä työ on todellisuudessa.

Katso koko lähetys tästä:

Näyttelijä Irina Björklund Puoli seitsemän -ohjelman vieraana
Lue seuraavaksi