1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. USA:n vaalit 2020

Vaaliväittelyiden järjestäjä: Trumpin ja Bidenin mikrofonit suljetaan toisen puheenvuoron ajaksi viimeisessä tv-väittelyssä

Trumpin kampanjaväki on ilmoittanut, että Trump hyväksyy viime hetken päätöksen mikrofonien mykistämisestä.

USA:n vaalit 2020
Kuvakollaasi Joe Bidenista katsomassa Donald Trumpia.
Kuvituskuva. Trumpin ja Bidenin mikrofonit suljetaan toisen vastausvuoron ajaksi viimeisessä tv-väittelyssä.Olivier Douliery / EPA. Kuvakollaasi: Joonas Haverinen / Yle

Yhdysvaltain presidentinvaalien tv-vaaliväittelyä järjestävä taho kertoi maanantaina, että osassa viimeistä tv-väittelyä mykistetään mikrofonin siltä ehdokkaalta, jolla ei ole vastausvuoro käynnissä. Näin väittelyn järjestäjä takaa sen, että puheenvuorossa olevaa saa puhua ilman häiriötä.

Presidentti Donald Trump on sanonut osallistuvansa väittelyyn, mutta totesi tilanteen oleva epäreilu.

– Osallistun, mutta on todella epäreilua vaihtaa aiheita ja on todella epäreilua, että meillä on jälleen puolueellinen ankkuri, Trump sanoi toimittajille uutistoimisto Reutersin mukaan.

Seuraava ja viimeinen tv-väittely järjestetään torstaina Belmontin yliopistossa Tennesseen Nashvillessä. Sen juontaa Kristen Welker.

Väittelyn aiheita (siirryt toiseen palveluun)ovat koronapandemia, amerikkalaiset perheet, rotukysymykset, ilmastonmuutos, kansallinen turvallisuus ja johtajuus.

Ensimmäinen väittely oli kaaos, toinen peruuntui

Ensimmäistä vaaliväittelyssä Trump puhui useaan otteeseen Joe Bidenin päälle. Biden vastasi keskeytyksiin latelemalla loukkauksia kaoottisessa ja ärhentelyyn äityneessä väittelyssä.

Mykistystä käytetään vain väittelyn eri osioiden alkupuheenvuoroissa, jotta ehdokkaat saavat puhua keskeytyksettä kahden minuutin ajan. Tämän jälkeen molempien mikrofonit avataan väittelyä varten.

Trump perui toisen väittelytilaisuuden, joka oli tarkoitus järjestää etänä. Tuolloin hän sanoi olevansa huolissaan siitä mahdollisuudesta, että etäyhteyden mikrofoni voitaisiin mykistää. Nyt Trumpin kampanjaväki on ilmoittanut, että Trump hyväksyy viime hetken päätöksen mikrofonien mykistämisestä viimeisessä vaaliväittelyssä.

Aiheesta lisää:

USA:n presidentinvaaleihin aikaa kaksi viikkoa – Biden johtaa valtakunnallisesti, Trump kampanjoi kiivaasti ennen torstain vaaliväittelyä

Kirjeenvaihtajalta: Käy Trumpin ja Bidenin kisassa miten tahansa, Ruotsi on vaalivoittaja

Sekä Trump että Biden voivat julistautua voittajiksi – USA:n presidentinvaalista voi tulla ennennäkemätön demokratian testi

Lähteet: Reuters, Associated Press, STT

Lue seuraavaksi