1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvolan Ratamo-sairaalakeskus on noussut jo liki täyteen korkeuteensa, myös Kotkassa uuden keskussairaalan laajennus jatkuu

Kouvolassa Ratamon sairaalakeskuksella tehdään ensimmäisiä valotekniikka-asennuksia.

Sairaalat ja terveyskeskukset
Ratamon sairaalan työmaa Kouvolassa.
Ratamo-sairaalakeskuksen runko on jo miltei pystyssä.Antro Valo / Yle

Kouvolassa sairaalakeskus Ratamon runkorakennus on pian pystyssä.

Osassa runkoa on vesikatto päällä. Pystyssä olevaan osaan tehdään parhaillaan pölynsidontamaalauksia ja valotekniikka-asennuksia.

– Lopullisesti runko valmistuu ja nousee pystyyn marraskuun aikana, sanoo Carea-Sairaalat Oy:n projektijohtaja Kai Heiskanen.

Heiskasen mukaan Ratamo valmistuu aikataulussa eli vuoden 2021 loppuun mennessä. Valmistuessaan Ratamo-keskus korvaa Kouvolan nykyisen sairaalan, Pohjois-Kymen sairaalan.

Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjas jatkuu

Kotkassa Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjaus ja laajennus etenee niin ikään.

Kesällä avattiin uusi päivystys- ja äitiyspoliklinikka. Syyskuussa otettiin käyttöön uusi sädehoitoyksikkö.

Seuraavana vuorossa on sairaalan länsipuolella sijaitsevan F-talon peruskorjaus ja uudelleen rakennus. Uudelleen rakentamisen yhteydessä osa vanhasta rakennuksesta puretaan pois, kuten sairaalan länsipuolen vanha korkea savupiippu.

– Suunnitelmissa on aloittaa vanhan F-osan purkutyöt tammikuussa. Louhinta kestää kuusi kuukautta ja varsinaiset rakennustyöt kaksi vuotta, projektijohtaja Kai Heiskanen sanoo.

Ajatuksena on, että uuteen F-taloon sijoittuisivat laboratorio ja kaikki erikoissairaanhoidon osastopaikat, lukuunottamatta lasten osastoa.

F-talon on määrä olla valmis kesällä 2023.

Lue lisää: Uusista sädehoitolaitteista tuli lääkärimagneetti, joka toi helpotusta pitkään jatkuneeseen lääkäripulaan: "Kuin Rolls Roycen uudempi malli"

Lue lisää: Sairaala, paloasema ja poliisilaitos liitetään melkein kiinni toisiinsa, mikä on poikkeuksellista Suomessa: "Ainakin on lyhyt matka"

Lue seuraavaksi