1. yle.fi
  2. Uutiset

Savo-Karjalan kansanedustajilta kirjallinen kysymys sisäministerille Itä-Suomen poliisilaitoksen palveluiden keskittämissuunnitelmasta

Kansanedustajat ihmettelevät, miksi palveluja aiotaan karsia vaikka niihin on tarjolla lisää rahaa.

poliisi
Poliisi varmistaa, että ilta sujuu turvallisesti Kuopion keskustassa europelin jälkeen.
Poliisiauto Kuopion keskustassa. Arkistokuva.Sami Takkinen / Yle

Savo-Karjalan kansanedustajat ovat jättäneet sisäministerille kirjallisen kysymyksen, jossa kysytään noudattaako Itä-Suomen poliisilaitoksen toiminta hallitusohjelmaa.

Itä-Suomen poliisilaitos suunnittelee kenttäpoliisien keskittämistä nykyistä harvemmille poliisiasemille. Hallitusohjelmassa kuitenkin luvataan lisätä viranomaisten läsnäoloa ja näkyvyyttä etenkin heikon palvelutason alueilla.

Kansanedustajat pitävät ristiriitaisena, että poliisin palveluja ollaan keskittämässä ja harventamassa, vaikka ensi vuoden talousarviossa harvaan asuttujen alueiden hälytyspalveluihin on tulossa lisärahaa.

Kirjallisessa kysymyksessä ovat mukana kaikki Savo-Karjalan kansanedustajat lukuun ottamatta ympäristöministeri Krista Mikkosta (vihr.) ja eduskunnan puhemiehenä toimivaa Anu Vehviläistä (kesk).

Itä-Suomen poliisilaitoksen strategiatyöryhmä on esittänyt, että valvonta- ja hälytystehtävissä olevat poliisit keskitettäisiin Kuopioon, Varkauteen ja Iisalmeen. Pohjois-Karjalassa kenttäväkeä jäisi Joensuuhun ja Nurmekseen. Muutamia rikostutkijoita jäisi Juankoskelle, Suonenjoelle, Lieksaan ja Kiteelle.

Kirjallisesta kysymyksestä kertoi ensin Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi