1. yle.fi
  2. Uutiset

Eksote: Yksi uusi koronavirustartunta Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on raportoinut Etelä-Karjalassa yhden uuden koronavirustartunnan, joka nostaa syyskuun 21. päivän jälkeen havaittujen tartuntojen määrän yhteensä 36 tartuntaan.

koronavirus
Käsiä pestään.
Eteläkarjalaisia kehotetaan huolelliseen käsienpesuun, turvavälien noudattamiseen sekä kasvomaskin käyttöön, jotta koronavirusepidemia ei pääsisi leviämään.Matti Myller / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten alueella on eiliseen eli maanantaihin verrattuna löydetty yksi uusi testillä varmistettu koronavirustartunta.

Eksoten mukaan koronavirustartuntojen määrä on epidemian alusta laskien nyt yhteensä 65.

Syyskuun 21. päivän jälkeen Etelä-Karjalassa on varmistettu yhteensä 36 uutta koronavirustartuntaa.

Hengitystieinfektioon viittaavissa oireissa on tärkeää pysyä kotona ja seurata Eksoten toimintaohjeita. Alle kouluikäiset lapset voivat sairastaa kotona. Kouluikäisten ja aikuisten tulee hakeutua koronavirustestiin.

Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

Etelä-Karjalassa on vuoden loppuun saakka voimassa suositus käyttää kasvomaskia yleisötilaisuuksissa, tapahtumissa sekä turnaustyyppisissä urheilutapahtumissa.

Eksote kertoo alueellisen valmiuden olevan hyvä, ja epidemia kulkee Etelä-Karjalassa edelleen perustasolla.

Lue lisää koronavirusepidemiasta Etelä-Karjalassa

Lue lisää uutisia koronaviruksesta Yle uutisten verkkosivulta

Lue seuraavaksi