Taas uusia tartuntoja jääkiekkojoukkueen tartuntaketjussa Rovaniemellä – tapauksia jo kuusi

Ensimmäinen ketjun tartunta todettiin juniorijoukkueen toimihenkilöllä, joka oli saanut viruksen pelireissulla Vaasassa.

Jääkiekkojoukkueen pelireissu Vaasaan on poikinut Rovaniemellä jo kuusi koronavirustartuntaa. Arkistokuva drive in -koronatestistä. Kuva: Silja Viitala / Yle

Rovaniemellä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Ne liittyvät jääkiekkoseura Rovaniemen Kiekon juniorijoukkueen tartuntaketjuun.

– Tartunnat todettiin maanantaina illalla. Tartunnan saaneet henkilöt olivat karanteenissa, joten he eivät ole altistaneet muita kuin omia perheenjäseniään, Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas sanoo.

RoKin U-15 -joukkueen tartuntaketjussa on todettu tähän mennessä kuusi tartuntaa. Edelliset tartunnat tulivat tietoon viikonvaihteessa. Ensimmäinen ketjun tartunta todettiin juniorijoukkueen toimihenkilöllä, joka oli saanut viruksen pelireissulla Vaasassa. Tartunnan vuoksi yli 60 virukselle mahdollisesti altistunutta ihmistä asetettiin karanteeniin.

Lapissa on todettu tähän mennessä 340 koronatartuntaa. Lapin sairaanhoitopiirissä tartuntoja on 170 ja niitä on saman verran Länsi-Pohjan alueella.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.