1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen Yrittäjien liittokokouksen osallistujalla todettu koronatartunta – paikalla oli ihmisiä eri puolilta Suomea

Järjestävän tahon mukaan paikalla oli noin 150 ihmistä.

koronavirus
Kuvassa on testausvälineitä Helsingin Messukeskuksen drive-in-testauspisteellä lokakuussa 2020.
Silja Viitala / Yle

Jyväskylässä Suomen Yrittäjien liittokokoukseen osallistuneella henkilöllä on todettu koronavirustartunta, vahvistaa Yrittäjien viikonloppuna valittu uusi puheenjohtaja Petri Salminen.

Salminen kertoo, että kokoukseen osallistuja oli saanut oireita sunnuntaina ja hän on saanut positiivisen koronatestituloksen tänään. Tartunnan jäljitystyö on parhaillaan käynnissä.

Salmisen mukaan altistunut ei ole Keski-Suomesta mutta ei kerro asiasta enempää. Kaikkia osallistujia on Salmisen mukaan tiedotettu tartunnasta ja kehotettu menemään matalalla kynnyksellä koronatestiin.

Jyväskylä tiukensi koronasuosituksiaan viime perjantaina eli juuri Yrittäjien liittokokouksen kynnyksellä. Kaupunki muun muassa suositteli, että Jyväskylässä ei järjestettäisi yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.

Petri Salminen katsoo, että Yrittäjien tilaisuudessa tehtiin kaikki mahdollinen tartuntojen ehkäisemiseksi. Salmisen mukaan tilaisuudessa oli kasvomaskisuositus ja siellä noudatettiin turvavälejä sekä muita suosituksia.

THL on kirjannut viime päivinä Jyväskylässä runsaasti uusia koronatartuntoja. Viime viikolla kaupungissa todettiin viikkokohtainen ennätysmäärä eli 108 tartuntaa.

Suomen Yrittäjien liittokokous järjestettiin viikonloppuna Jyväskylä Paviljongissa.

Paikalla oli Salmisen arvion mukaan noin 150 henkilöä.

Lue lisää

Jyväskyläläinen Petri Salminen Suomen Yrittäjien nokkamieheksi

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot on jaettu, palkittujen joukossa keskisuomalaisia yrityksi

Yrittäjäpäivät järjestetään rajusti supistettuna – Paviljongin suurtapahtuma kutistuu liittokokoukseksi

Lue seuraavaksi