1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kokemäki

Ihmisroska-puheillaan kohahduttanut entinen Pihlajalinnan johtaja loppusuoralla Kokemäen kaupunginjohtajaa valittaessa

Kokemäellä kutsutaan neljä kaupunginjohtajan virkaa hakeneista haastatteluun. Kaupunkiin haetaan uutta johtajaa äskettäin irtisanoutuneen Nina Kiven tilalle.

Kokemäki
Riikka Moilanen
Riikka Moilanen työskentelee tällä hetkellä Oulaisten hallintojohtajana.Paulus Markkula / Yle

Ihmisroska-ilmaisulla julkisuudessa ryvettynyt oululainen Riikka Moilanen on yksi Kokemäelle loppusuoralle edenneistä kaupunginjohtajaehdokkaista.

Moilanen kutsui kaupunginvaltuutettuna Oulun valtuustossa päihdeongelmaisia ja asunnottomia ihmisroskaksi. Tämän vuoksi hän joutui lopettamaan työnsä Oulussa terveysjätti Pihlajalinnan alueellisena toimitusjohtajana.

– Olen hoitanut työni hyvin eikä työstäni ole tullut moitteita matkan varrella. Tämä kohu on saanut sellaiset mittasuhteet, ettei ollut ilmeisesti muuta tehtävissä, Moilanen kommentoi tuolloin potkujaan Ylelle.

Moilanen työskentelee tällä hetkellä Oulaisten hallintojohtajana.

Keskustaa edustava Riikka Moilanen on myös yhden kauden kansanedustaja ja hän on lisäksi johtanut Oulun kaupunginhallitusta päätoimisesti viisi vuotta.

Alatalo loppusuoralla myös Ulvilassa

Muut Kokemäen kaupunginjohtajavalinnassa haastattelukutsun saajat ovat Kaarinan kaupungin hallinnon asiantuntija Juuso Alatalo Mynämäeltä, Kokema Oy:n toimitusjohtaja Teemu Nieminen Kokemäeltä ja Prizztechin hallintopäällikkö Henrik Vase Porista.

Juuso Alatalo ( sd. ) johtaa Mynämäen kaupunginvaltuustoa. Alatalo oli loppusuoralla vuosi sitten Ulvilan kaupunginjohtajavalinnassa, mutta hän hävisi vaalin Mikko Löfbackalle, joka toimi aikaisemmin Kokemäen hallintojohtajana.

Kaupunginvaltuustoon joulukuussa

Neljä loppusuoralle valikoitua ehdokasta haastatellaan marraskuun 2. päivänä. Kokemäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Seppälä ( kesk. ) sanoo, että kaikki haastatteluun kutsutut ovat tasavertaisia, eikä paikkaa ole etukäteen pedattu kenellekään.

Puheenjohtaja Seppälä kuvailee kaikkiaan hakijoiden tasoa laadukkaaksi. Kokemäen kaupunginjohtajan virkaa haki 12 hakijaa.

Kaupunginvaltuuston on määrä valita uusi johtaja joulukuun valtuustossa. Uuden kaupunginjohtajan toivotaan voivan aloittaa työnsä Kokemäellä ensi vuoden alussa.

Kokemäelle valitaan uusi kaupunginjohtaja, koska kaupunginjohtaja Nina Kivi irtisanoutui syyskuussa virastaan luottamuspulan takia.

Lue seuraavaksi