Hyppää sisältöön

Sukellusvenemurhasta tuomittu Peter Madsen yritti karata vankilasta Tanskassa – poliisi: karkuri otettiin kiinni autosta

Mediatietojen mukaan Madsen otti vankilan psykologin panttivangikseen.

Peter Madsen yritti paeta panttivangin sekä pistooliksi ja pommiksi väittämiensä esineiden avulla. Poliisi sai Madsenin kiinni vankilan ulkopuolella. Kuva: Mads Claus Rasmussen / EPA

Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhannut tanskalaiskeksijä Peter Madsen on yrittänyt karata vankilasta. Ekstra Bladet -lehden (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan Madsen onnistui pääsemään vankilasta ulos ottamalla psykologin panttivangikseen.

Madsen uhkasi naista pistoolilta näyttäneellä esineellä ja sai henkilökunnan siten avaamaan portit, lehti uutisoi. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, oliko ase aito vai ei.

Lehden mukaan vartijat lähtivät seuraamaan pakenevaa Madsenia ja seurauksena oli jonkinasteinen yhteenotto.

Madsen oli varustautunut myös pommilta näyttäneellä esineellä.

Poliisi vahvisti myöhemmin tiedotustilaisuudessa tiedot pommilta ja ampuma-aseelta näyttäneistä esineistä, muttei vielä pystynyt sanomaan varmasti oliko kyse jäljitelmistä.

Poliisitarkastaja Mogens Lauridsenin mukaan asiaa tutkitaan, mutta mikään ei tässä vaiheessa viittaa siihen, että Madsenilla olleessa "pommivyössä" olisi ollut oikeasti räjähde.

Vankilanjohtaja Hanne Høegh Rasmussen vahvisti iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Madsenin uhanneen vankilan työntekijää, joka ei kuitenkaan saanut välikohtauksessa fyysisiä vammoja.

Madsen otettiin kiinni autosta

Vankilalle lähetettiin poliisin erikoisjoukkoja, pommiryhmä ja koirapartioita, ja nämä taltuttivat lopulta Madsenin. Madsen oli poliisin mukaan tällöin autossa, jonka kuljettaja ei ilmeisesti ollut mukana pakosuunnitelmassa. Pakomatka ehti kestää vain tovin.

Mediatietojen mukaan kiinniotto tapahtui noin puolen kilometrin päässä vankilasta Albertslundissa Kööpenhaminan lähellä.

Pakoyrityksestä uutisoivat ensin muun muassa Ekstra Bladet (siirryt toiseen palveluun) ja Tanskan TV2 (siirryt toiseen palveluun). Poliisi ei aluksi vahvistanut pakenijan olleen Madsen, mutta myönsi asian myöhemmin Tanskan yleisradiolle DR:lle (siirryt toiseen palveluun). Iltapäivällä poliisi piti tiedotustilaisuuden, jonka anti jäi kuitenkin niukaksi.

Ekstra Bladet -lehden toimittaja jakoi Twitterissä kuvan pakenijan kiinniotosta.

Suomessa asuva puoliso ei kommentoi

Madsen murhasi haastattelua tekemässä olleen toimittaja Kim Wallin rakentamassaan sukellusveneessä vuonna 2017. Hän sai teostaan elinkautisen vankeustuomion, jota hän on suorittanut Herstedvesterin vankilassa.

Ekstra Bladetin tietojen mukaan Madsenia on aiemmin pidetty vankilassa eristyksessä epäiltyjen pakosuunnitelmien vuoksi.

Madsenin Suomessa asuva puoliso Jenny Curpen sanoi aiemmin tiistaina Ekstra Bladetille, ettei hän halua kommentoida tietoja tämän päivän tapahtumista. Madsenin asianajaja Bettina Hald Engmark sanoi lehdelle ja TV2:lle aiemmin päivällä, ettei hänellä ole tietoa asiasta.

Lue myös:

Peter Madsen myöntää ensi kertaa tappaneensa Kim Wallin: "On minun syytäni, että hän kuoli"

Sukellusvenemurhaaja Madsenia kuulusteltu myös yhteyksistä tanskalaisen teinitytön murhaan

Sukellusveneessä murhatun Kim Wallin vanhemmat ovat kokeneet pahimman mahdollisen painajaisen: "Luovuttaa ei silti voi, pahuus ei saa voittaa"

Sukellusvenemurhaaja Peter Madsenin elinkautinen tuomio jää voimaan – ei valita korkeimpaan oikeuteen