1. yle.fi
  2. Uutiset

Iskelmälaulaja Kikka innostaa edelleen – nyt edesmenneestä artistista tehdään elokuva

Elokuvan ensi-ilta on näillä näkymin keväällä 2022.

Kikka
Kikka valkoista seinää vasten olkaimettomassa mekossa. Paljon meikkiä. Kuva vuodelta 1990.
Kikka oli kotoisin Tampereelta ja keikkaili ahkerasti ympäri Suomea.Jukka Kuusisto

Iskelmälaulaja Kikka eli Kirsi Sirén menehtyi vuonna 2005 vain 41-vuotiaana. Nyt 15 vuotta myöhemmin hänen tarinansa kiinnostaa edelleen. Seuraavaksi se nähdään elokuvan muodossa.

Tuotantoyhtiö Komeetta aloittaa ensi keväänä Kikka!-elokuvan kuvaukset. Elokuvan ohjaa Anna Paavilainen ja käsikirjoittaa Maarit Nissilä. Roolitusta ei vielä kerrota.

Tiedotteen mukaan Kikka! on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin. Elokuva pyrkii Kikan musiikin ja elämäntarinan kautta tuomaan iloa ja energiaa katsojille, kuten Kikkakin aikoinaan teki.

– Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 80-luvun arvomaailmasta, kertoo elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen tiedotteessa.

Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja monilla paikkakunnilla, joilla Kikka keikkaili Suomessa. Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö.

Kikka on ollut viime aikoina esillä monin tavoin. Toimittaja Raija Pelli kirjoitti ystävästään elämäkerran Kikka: Mä haluun viihdyttää.

Yle julkaisi viime vuonna 20-osaisen musiikkidraaman Kikka – tarina tähdestä.

Lue myös:

Raija Pelli kirjoittaa iskelmätähti Kikan elämäkerran: "Lunastan lupaukseni Kirsille, että totuus tulee kerrottua"

Lue seuraavaksi