1. yle.fi
  2. Uutiset

Mies pisti tuntematonta stiletillä kaulaan ravintolassa Kokkolassa – tuomittiin tapon yrityksestä

Tapaus sattui Rantakadulla sijaitsevassa ravintolassa kesällä 2018.

tappo
Korkein hallinto-oikeus Fabianinkatu 15, Helsinki
Juha Kivioja / Yle

Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen tapon yrityksestä vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Syyttäjä vaati neljän vuoden tuomiota, mutta oikeus otti alentavana tekijänä huomioon lähes kuuden vuoden vankeustuomiot, joihin tekijä on tuomittu tapon yrityksen jälkeen.

Mies puukotti tuntematonta täysin yllättäen ravintolassa Kokkolassa – syyttäjä vaatii tapon yrityksestä neljä vuotta vankeutta

Mies pisti Kokkolan keskustassa sijaitsevassa ravintolassa tuntematonta miestä kaulaan stiletillä. Uhrille tuli 3,5 senttiä syvä haava. Haavan lähellä oli monia isoja verisuonia, ja oikeuden mukaan oli täysin sattumaa, ettei uhrille aiheutunut hengenvaarallista verenvuotoa.

Tuomittu väitti huomanneensa, että uhrilla ja tämän kanssa istuneella miehellä oli ollut riitaa. Tuomittu oli ollut liikkeellä väittelyn toisen osapuolen kanssa.

Hän sanoi ajatelleensa laittaa stiletti uhrin kaulalle avaamatta sitä ja säikähtäneensä huomattuaan, että veitsi olikin auki.

Oikeus ei uskonut väitettä vahingosta, sillä kyseessä oli tekijän oma, tuttu stiletti ja tämä on tiennyt, miten se toimii. Oikeus katsookin, että tuomittu on tarkoittanut pistää uhria.

Koska tekijä oli päihtynyt, paikka oli hämärä ja näkyvyys huono, oli sattumaa, ettei uhrille käynyt pahemmin. Siksi oikeuden mukaan tekijän on täytynyt pitää kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena.

Lue seuraavaksi