1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Siun sote odottaa nousua koronatestimääriin

Viime aikoina alueella on tehty arkisin noin 300 koronatestiä vuorokaudessa.

Koronatestaus aloitettiin Siun soten alueella viime keväänä. Arkistokuva. Kuva: Jouki Väinämö / Yle

Siun sote odottaa koronatestimäärien kasvavan tällä viikolla.

Viime aikoina alueella on tehty arkisin noin 300 koronatestiä vuorokaudessa. Viikonloppuisin testimäärä on vaihdellut 100 ja 150 välillä.

Testikapasiteettia Siun sotella on nyt hyvin ,ja tulos saadaan yleensä vuorokaudessa näytteenoton jälkeen.

Infektioylilääkäri Jennifer Sieberns kertoo, että viime viikko oli rauhallisempi. Sitä ennen ihmiset kävi vähän aktiivisemmin testissä.

– Voi olla, että on ollut enemmän muita virustauteja liikkeellä, jotka aiheuttavat ihan samanlaiset oireet kuin koronainfektio. Nyt tämä viikko odotellaan kovast,i miten testiin hakeutuminen nyt muuttuu eli aktivoituuko se taas nyt syysloman jälkeen.

– Testikynnys ei ole muuttunut vähään aikaan. Edelleen hyvinkin lievillä oireilla suositellaan hakeutumaan testeihin ja soittamaan 116 117 numeroon tai hakeutumaan oman terveyskeskuksen palvelunumeroon. Hyvin matalalla kynnyksellä otetaan näytteitä. Ainoa poikkeus on lapset. Heillä on vähän omat ohjeet, että milloin näytettä otetaan. Koskee pieniä päiväkoti-ikäisiä alle kouluikäisiä lapsia, Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns sanoo.

THL:n mukaan Pohjois-Karjalassa on tiedossa yhteensä 111 varmistettua koronavirustapausta. Viimeisen kahden viikon aikana tapauksia on ollut 38.