1. yle.fi
  2. Uutiset

DNA kasvatti liikevoittoaan, vaikka liikevaihto laski hiukan

Toimitusjohtaja Jukka Leinosen mukaan koronapandemia tekee markkinanäkymistä vaikeasti ennustettavia.

DNA Oyj
DNA:n logo DNA Talon ulkopuolella Helsingissä 25. huhtikuuta 2019.
DNA:n liikevaihto laski kolme prosenttia ja oli 233 miljoonaa euroa. Kuvituskuva.Mikko Stig / Lehtikuva

Teleoperaattori DNA kasvatti heinä-syyskuussa liiketulostaan 16 prosentilla viime vuoden vastaavasta jaksosta ja teki 43 miljoonan euron tuloksen. Konsernin liikevaihto laski kolme prosenttia ja oli 233 miljoonaa euroa.

Matkaviestinliikevaihto kasvoi kuitenkin prosentin verran. Liittymämäärä oli lähes ennallaan 2,7 miljoonassa, ja parin tuhannen liittymän lasku johtui pienentyneestä prepaid-liittymien myynnistä. Liittymäkohtainen liikevaihto kasvoi prosentin 16,7 euroon.

Toimitusjohtaja Jukka Leinosen mukaan koronapandemia tekee markkinanäkymistä vaikeasti ennustettavia. Talouskasvun hidastuminen Suomessa voi saada kielteisiä vaikutuksia myös DNA:n palveluiden kysyntään.

Selvää on kuitenkin, että mobiilidatan käyttö tulee kiihtymään entisestään, kun 5g-verkkojen käyttö kasvaa. Jo nyt DNA:n 15 myydyimmän puhelinmallin joukossa on neljä 5g-puhelinta, Leinonen sanoo.

– Kansainvälisen tutkimusyhtiö Tefficientin tuorein raportti kertoikin syyskuussa, että DNA:n asiakkaat käyttävät jälleen koko maailmassa eniten mobiilidataa liittymää kohden. Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana liittymäkohtainen datankäyttö nousi poikkeusolojen siivittämänä 33,1 gigatavuun kuukaudessa, Leinonen kertoo tiedotteessa.

Vuotta aiemmin käyttö oli ollut 25,3 gigatavua liittymää kohti.

Lue seuraavaksi